Burcu Köksal Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Evli Mi? Hangi Partili?

Burcu Köksal Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Evli Mi? Hangi Partili? İşte detaylar...

Burcu Köksal Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Evli Mi? Hangi Partili? İşte tüm detaylar...

Burcu Köksal, 18 Ocak 1980 tarihinde Afyonkarahisar'da doğmuş Türk avukat ve siyasetçidir. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olan Köksal, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Afyonkarahisar milletvekili olarak görev yapmıştır. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Burcu Köksal Nereli?

Burcu Köksal, Afyonkarahisar'da doğup büyümüştür. İlk, orta ve lise eğitimini de burada tamamlamıştır. Köksal, Afyonkarahisar ile olan bağını koruyarak siyasi kariyerinde bu şehirde aktif rol oynamıştır.

Burcu Köksal Kaç Yaşında?

Burcu Köksal, 18 Ocak 1980 doğumlu olup 44 yaşındadır. Yaşıyla birlikte deneyim kazanan Köksal, hukuk alanındaki birikimini siyasette de etkili bir şekilde kullanmaktadır.

Burcu Köksal Evli Mi?

Evet, Burcu Köksal 26 Haziran 2015 tarihinde televizyon programcısı Yasin Köksal ile evlenmiştir. Bu evlilikten önceki bir ilişkisinden bir oğlu bulunmaktadır.

Burcu Köksal Hangi Partili?

Burcu Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesidir. Siyasi kariyerinde 2007 yılında CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları başkanı olarak başlamış ve milletvekilliği dönemlerinde CHP'yi TBMM'de temsil etmiştir. Ayrıca, 2023 genel seçimlerinde CHP'nin TBMM'deki grup başkan vekillerinden biri olarak seçilmiştir.

Burcu Köksal'ın Eğitim ve Meslek Yaşamı

Burcu Köksal, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2002 yılında mezun olmuştur. Hukuk eğitiminin ardından, 8 Mart 2004 tarihinde Afyonkarahisar'da avukat olarak çalışmaya başlamıştır. Aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Tüketiciyi Koruma Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler almıştır.

Burcu Köksal'ın Siyasi Kariyeri

Burcu Köksal, 2007 yılında CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları başkanı olarak siyasi kariyerine başlamıştır. 2015 seçimlerinde CHP Afyonkarahisar milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. 2018 yılında İYİ Parti'ye geçip ardından CHP'ye geri dönmüştür. 2023 seçimlerinde tekrar CHP Afyonkarahisar milletvekili olarak seçilmiş ve TBMM'de CHP'nin grup başkan vekillerinden biri olmuştur. 2024 yerel seçimlerinde ise Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri