Çevre sorunlarına hassasiyeti ile bilinen Tarkan bu kez kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Burdur Gölü’ne destek verdi. “Göl Yoksa Burdur da Yok” çağrısına kulak veren Tarkan, gölün hızla kurumasının sadece göl ve çevresinde yaşayan canlılar için değil çevre halkı için de hayati bir sorun olduğuna dikkat çekti.
Tarkan, “Bu muhteşem güzelliğin yok olma sürecinde olduğunu bilmek bana büyük bir üzüntü ve acı veriyor. Maddi karşılığı ne olursa olsun Burdur Gölü’nün yok olmasına izin verilmemeli. Bu nedenle hep birlikte gölün korunması için, ne gerekiyorsa yapılmalı. Bir araya gelir ve birlikte hareket edersek bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Çiftçisinden, öğretmenlerine ve en sıradan insanına kadar geleceğimiz için bunu yapmak zorundayız. Tüm Burdurluları ortak mirasımız olan Burdur Gölü’nün geleceği için harekete geçmeye devam ediyorum” dedi.
İnsan kaynaklı sorunlar var
Doğa Derneği Başkanı Güven Eken yaptığı açıklamada, Burdur Gölü’nün bugüne kadar üçte birinin kuruduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugünden harekete geçmez ve gerekli önlemleri almazsak ne yazık ki 2040 yılına kadar Burdur Gölü’nü kaybetmiş olabiliriz. Göl, yazık ki yağışların azlığı gibi doğal nedenlerle değil insan kaynaklı sorunlar nedeniyle kuruyor. Bu konu çok önemli.”
Belediyeden tam destek
Göle giden su kaynaklarının barajlarla tutulması ve yer altı kuyuları ile aşırı kullanımı, sadece gölün değil Burdur’un da sonunu getirebilir. Doğa Derneği, Burdur Gölü sulakalan yönetim planının gölün havzadaki tüm kaynaklarını içerecek şekilde genişlemesini talep ediyor” diye konuştu. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da gölün kurumaması için verilen mücadelenin tüm Burdur halkı tarafından birlik ve beraberlik içinde sahiplenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Yediden yetmişe tüm Burdur halkı, çiftçisiyle, yöneticisiyle, sivil toplum örgütleri ve sanatçısıyla Burdur Gölü’nün etrafında kenetlenmeliyiz. Burdur Gölü Burdur’un da geleceği demek. Gölü korumak ve yok olmasını engellemek için elimizden geleni yapacağız” dedi.