Burhan Akbudak kimdir? Nereli ve Kaç yaşında?

Milli güreşçi Burhan Akbudak kimdir? Nereli ve Kaç yaşında?

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'yi güreş grekoromen kategorisinde temsil eden "Burhan Akbudak kimdir? Nereli ve Kaç yaşında?" İşte kariyeri ve hayatına dair tüm detaylar...

Burhan Akbudak kimdir?

Burhan Akbudak, Türk grekoromen güreşinin en başarılı isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. 77 kiloda mücadele eden güreşçi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübü bünyesinde kariyerini sürdürüyor. Akbudak, 2022 Dünya Güreş Şampiyonası ve 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kazandığı altın madalyalarla büyük bir başarıya imza atmıştır.

Kariyerindeki Önemli Başarılar

Burhan Akbudak, güreş kariyerine 74 kiloda Brezilya'da düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak başlamıştır. Polonya'daki U23 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 80 kiloda Gürcü rakibi Lasha Gobadze'yi yenerek şampiyon oldu ve uluslararası başarılarını erken yaşta elde etti.

2021 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Oslo'da 82 kiloda gümüş madalya kazanan Burhan, finalde Azerbaycanlı Refik Hüseynov'a karşı mücadele etti. İlk turda Ermeni Gegham Torgomyan'ı 12-0, çeyrek finalde ABD'li Benjamin Provisor'u 10-0 ve yarı finalde İranlı Pejman Soltanmorad Poshtam'ı 5-2 yenerek finale yükseldi.

2022 ve 2023'te Büyük Başarılar

2022 yılında Burhan, İstanbul'da düzenlenen Vehbi Emre & Hamit Kaplan Turnuvası'nda 82 kiloda altın madalya kazandı. Aynı yıl Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya elde etti ve Sırbistan'ın Belgrad kentindeki Dünya Güreş Şampiyonası'nda 82 kiloda altın madalya kazandı. Şampiyonada, finalde Özbek Jalgasbay Berdimuratov'u 7-6 yenerek zirveye çıktı.

2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ise Hırvatistan'ın Zagreb kentinde, 82 kiloda Ukraynalı Yaroslav Filçakov ile finalde 3-3 berabere kaldı ve son puan avantajıyla Avrupa şampiyonu oldu.

Paris 2024 Olimpiyatları için Kota

2024 Avrupa Güreş Olimpiyat Elemeleri Turnuvası'nda, Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenen müsabakalarda Burhan Akbudak, 77 kiloda yarı finalde Moldovan Alexandrin Guțu'yu 10-8 yenerek Türkiye'ye Paris 2024 Olimpiyatları'nda grekoromen stil 77 kiloda kota kazandırdı. Turnuvada İtalyan Riccardo Abbrescia, Çek Oldřich Varga ve Hırvat Antonio Kamenjašević gibi rakiplerini yenerek başarılı bir performans sergiledi.

Burhan Akbudak'ın ulusal ve uluslararası arenada elde ettiği başarılar, onun Türk güreşinin önemli temsilcilerinden biri olmasını sağladı. Grekoromen stildeki yetenekleri ve azmi, onu güreş sporunun zirvesine taşıdı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri