Cepler yine yanacak! Akaryakıta bir zam daha geliyor

Akaryakıta Salı gününden itibaren zam gelmesi bekleniyor.

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor.

Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 40 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Tabelaya yansıyacak fiyat artışıyla birlikte benzinin litre fiyatı Trabzon'da 44 lira, İstanbul'da ise 42 lira 95 kuruş olacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürünlerin ortalama fiyatları ve döviz kurundaki dalgalanmalar göz önüne alınarak rafineriler tarafından hesaplanmaktadır. Bu hesaplamalar sonucunda, dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbest piyasa koşulları nedeniyle şirketlere ve şehirlere göre küçük farklılıklar gösterebilir.

EPGİS, Fiyat Değişikliklerini Duyurmayı Durdurdu

EPDK'nın, akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri kamuoyuna duyuran tek kuruluş olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci tamamlanana kadar fiyat değişikliklerini vatandaşlarla paylaşmayacağını bildirmişti.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri