Çeteye dev baskın! 157 şüpheli adliyeye gönderildi

Interpol'ün kırmızı bülteniyle arama kararı bulunan ve elebaşılığını yurt dışında tutuklu olarak bulunan Barış Boyun ve yine yurt dışında tutuklu bulunan Berat Can Gökdemir'in yaptığı iki ayrı suç örgütüne yönelik düzenlene operasyonda 157 kişi yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen "Kuyu-36 Operasyonu" kapsamında, Interpol'ün kırmızı bülteniyle aranan ve örgüt liderliğini yurt dışında tutuklu olarak sürdüren Barış Boyun ve Berat Can Gökdemir'in yönettiği suç örgütlerine yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda 157 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, şüphelilerin çalıntı araçlar veya kasklı motosikletlerle 100'den fazla suça karıştıkları belirlendi.

Şüpheliler, kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, yağma, tehdit, silah ve uyuşturucu ticareti gibi birçok ağır suçtan soruşturma altına alındı.

Operasyonlarda ele geçirilenler arasında 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik silah, 5 pompalı tüfek, 3 AK-47, 2 el bombası, 2 çelik yelek, uyuşturucu maddeler, yüklü miktarda döviz ve Türk lirası yer aldı. 14 Ekim'de yakalanan şüpheliler arasında Barış Boyun’un eşi Ece Boyun da bulunuyor. Gözaltındaki 157 kişi, üç günlük işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri