Çetin Doğan GÖZALTINDA

Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında evi aranan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, Doğan'ın akşam saatlerinde gözaltına alındığını açıkladı. Avukat Ülgen, "Merkez Komutanlığı'na geçilen bir faks ile yakalama kararının tebliğ e

Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında evi aranan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, Doğan'ın akşam saatlerinde gözaltına alındığını açıkladı.
Avukat Ülgen, "Merkez Komutanlığı'na geçilen bir faks ile yakalama kararının tebliğ edildiği. Ardından Merkez Komutanlığı yetkilileri sayın Çetin Doğan'ı polislere teslim etti." dedi.

Çetin Doğan'ın avukatları Celal Ülgen, İsmail Tepecik, Hüseyin Ersöz ve Barış Tepecik Harp Akademileri Lojmanları önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Celal Ülgen, Çetin Doğan'ın bugün sabah saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı gereği altında 3 cumhuriyet savcısının imzasını taşıyan talebi doğrultusunda tek hakimli bir karar ile evinde arama yapıldığını söyledi. Arama yazısında bugüne kadar olan delillerle birlikte arama sonucunda çıkacak herhangi bir suç unsuru bulunması halinde ya da yeni bir kanıt bulunması halinde yakalama yapılacağı ibaresinin yazdığını ifade eden Ülgen, "Ancak, yapılan aramalar sonucu herhangi bir suç unsuru bulunamadığı yönünde tutanak tutuldu. Buna karşın sayın savcı sayın Çetin Doğan'ın yakalanması olduğunu belirtti. Biz de kendisine yakalamanın yazılı olması gerektiğini, böyle bir yazılı belge bulunmadığından yakalama olamayacağını söyledik. Biz bunları konuşurken televizyonlardan gözaltına alındığı yönünde haberler çıktı. Cumhuriyet savcısı bizim bu itirazımızı karşılayamadı ve buradan ayrılarak Beşiktaş'taki adliyeye gitti. Saat 18.18'de İstanbul Merkez Komutanlığı'na bir faks geçildi. Eksikliğin giderildiği haberini aldık. Bunun sonucunda Merkez Komutanlığı yetkilileri sayın Çetin Doğan'ı emniyet yetkililerine teslim ettiler." şeklinde konuştu.

Ülkede demokrasinin yara aldığını iddia eden Avukat Ülgen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çetin Doğan çok gururlu, vakur ve kendinden emin. Hiçbir suçu olmayan bir insan gibi emniyete gitti."

Soruları da cevaplayan Celal Ülgen, evde yapılan aramalarda iki tane bilgisayarın hardisklerin image'larının alındığını ifade etti. Evdeki bütün CD'lerin incelendiğini ancak bir suç unsurunun bulunmadığını, emniyete götürülmüş tek bir belge dahi olmadığını savundu.

Açıklamanın sonunda avukatlar, Cumhuriyet savcısının arama tutanaklarını basın mensuplarına gösterdi.

Balyoz darbe planı soruşturmasıyla ilgili gözaltına alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sağlık kontrolünden önce sivil polis aracında kısa süre bekleyen Doğan'ın kendisini götüren polislere bir şeyler söylediği gözlendi.

Gözaltına alınan Doğan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri eşliğinde saat 19.50 sıralarında Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Adli Tıp Kurumu'na getirilişi sırasında kısa süre otomobilin içinde beklemek zorunda kalan Doğan'ın kendisini götüren polislere bir şeyler söylediği gözlendi. Yaklaşık 20 dakika Adli Tıp Kurumu'nda kalan Doğan, saat 20.10'da Adli Tıp Kurumu'ndan ayrılarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri