Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; kendisinin, Başbakan Erdoğan’ın ve Meclis Başkanı’nın telefonlarının da dinlenmesi ile ilgili soruya, "Bir şey söylemek istemiyorum bu konuda" yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya temasları sonrası Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı. İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’nun davetine icabetle İtalya’ya ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Gül, şöyle konuştu: "Ziyaretimiz süresince, heyetimize gösterilen olağanüstü misafirperverlik için teşekkür etmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Napolitano ile heyetlerarası ve baş başa görüşmeler yaptık. Görüşmelerde ikili ilişkilerimizi, bölgesel meseleleri ve AB ile ilgili genel konuları ele aldık. 2014 yılının ikinci yarısında İtalya AB’nin dönem başkanlığını üstlenecek. Şimdiden hazırlıklara başlamış vaziyette. İtalya ile ekonomik ilişkilerimize de çok önem veriyoruz. Çok sayıda işadamı ve heyet vardı. İtalyan iş dünyasının da çok büyük bir ilgisini gördüm. Önemli bazı İtalyan firmalarıyla bir kahvaltıda biraraya geldik ve çok geniş bir şekilde görüştük Türkiye’deki yatırımlarını genişletmeleri konusunda. İş forumu yaptık. Burada değerli bakanlar ve iş dünyasının temsilcileri konuştu ve daha çok ticaret için çağrıda bulundum. 20 milyar dolarlık ticaret hacminin çok daha büyüyebileceğini konuşma imkanı oldu. Roma’daki Yunus Emre Kültür Merkezi’nin açılışını yaptık. Böyle bir kültür şehrinde Türk kültürünün temsil edilmesi önem verdiğimiz konulardan birisiydi. Bu ziyaret vesilesiyle çeşitli faaliyetler oldu. Karşılıklı memnuniyet içerisinde oldu."
Bir gazeteci, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sizin ve Meclis Başkanı’nın da dinlendiğinizi açıkladı. Bu konuyla ilgili değerlendirmeniz ne olacak" diye sordu. Gül de, "Birşey söylemek istemiyorum bu konuda" diye cevap verdi.
ADLİ KOLLUK DÜZENLEMESİ
Gül, bir başka gazetecinin, "Adli kolluk düzenlemesi Meclis’e gelecek. Düzenlemeye göre, savcılar vali veya vali yardımcısından izin almadan arama veya baskın yapamayacak. Neler söylemek istersiniz" sorusuna şöyle karşılık verdi:
"Meclis’e gelene kadar tabii ki çeşitli taslaklar söz konusu oluyor bu tip yasalarda. Nihayette, ilk taslak komisyonlara gider biz de komisyondan alır inceleriz. Sonra kanun yapma usulü komisyonlarda değişir. Genel Kurullarda değişir, olgunlaşır. Bütün siyasi grupların fikirleri ortaya çıkar ve sonra neticelenir. Şu an birşey söylemem mümkün değil. Taslağı görmedim. Nasıl bir sunum yapılacak onu da tam bilmiyorum."