Demir Kadın Neslican Tay kimdir, neden öldü? Kaç Yaşında Vefat Etti?

Demir Kadın Neslican Tay kimdir, neden öldü? Kaç Yaşında Vefat Etti? İşte tüm detaylar...

Neslican Tay’ın hayat hikayesini konu alan "Demir Kadın: Neslican" filmi, izleyicilerle buluşuyor. Peki, umut dolu mücadelesiyle hafızalara kazınan Neslican Tay kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayatı ve mücadelesi…

Neslican Tay Kimdir?

Neslican Tay, 14 Mart 1998’de Bursa'da dünyaya geldi. Rizeli bir anne ve Manisalı Çerkes bir babanın kızı olan Neslican, çocukluğunu Rize’de geçirdi ve eğitimini burada tamamladı. Üniversite sınavına hazırlandığı dönemde kansere yakalandığını öğrendi ve tedavi süreci başladı.

Neslican Tay Hangi Kanser Türüyle Mücadele Etti?

Neslican Tay, "malign mezenkimal tümör" olarak bilinen agresif bir kanser türüyle mücadele etti. Üç kez kanseri yenmesine rağmen, dördüncü kez nükseden bu hastalık nedeniyle yaşam mücadelesine devam etti. Hastalığı sebebiyle bir bacağını kaybetmesine rağmen, bu durum onu durdurmadı.

Neslican Tay Kaç Yaşında Vefat Etti?

20 Eylül 2019’da hayatını kaybeden Neslican Tay, henüz 21 yaşındaydı. Son dönemlerini İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde geçirdi. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen malign tümörün yaygın etkileri ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşama veda etti.

Neslican Tay’ın Hayatı ve Umut Dolu Mücadelesi

Sosyal medya üzerinden milyonlarca insana umut aşılayan Neslican, kanserle mücadelesini ve yaşadıklarını sık sık paylaştı. Bu sayede birçok insanın motivasyon kaynağı haline geldi. Aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde eğitimine devam etti. Neslican’ın güçlü mücadelesi, birçok kanser hastasına ilham kaynağı oldu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri