Depremzedelere 85 Çadır

Kahramanmaraş'ta dün ve bugün meydana gelen depremlerden evleri zarar gören aileler için 85 çadır gönderildi.Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Mehmet Çiçek ve Sivil Savunma Müdürü Hüsamettin Bulut, Ilıca beldesinde incelemele

Kahramanmaraş'ta dün ve bugün meydana gelen depremlerden evleri zarar gören aileler için 85 çadır gönderildi.

Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Mehmet Çiçek ve Sivil Savunma Müdürü Hüsamettin Bulut, Ilıca beldesinde incelemelerde bulundu.

Kürşat Kırbıyık, yetkililerle yaptığı toplantıda, dün ve bugün meydana gelen depremlerde ölen ve yaralanan olmadığını, evlerde hasar meydana geldiğini söyledi.

Ilıca beldesi ve çevresinde hasar tespit çalışması başlatıldığını ifade eden Kırbıyık, ''Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda evlerimizde orta hasarlı diyebileceğimiz hasar oranı daha yüksek. Bazı evlerde de yüksek düzeyde hasar var'' dedi.

Kırbıyık, vatandaşların üst üste meydana gelen depremlerden dolayı tedirgin olduklarını, evlerine girmek istemediklerini ifade etti.

Evleri hasar gören vatandaşlar için bölgeye Sivil Savunma Müdürlüğünce 85 çadır gönderildiğini kaydeden Kırbıyık, şöyle konuştu:

''Buradaki 20 çadırla birlikte bölgede 100'den fazla çadır kurulacak. Bu çadırlardan evleri oturulamaz durumda olanlar faydalanacaklar. Ancak bir tedirginlik var. Onun için de tedbirimizi aldık. Kahramanmaraş Belediyesi, bölgedeki vatandaşlar için 300 kişilik yemek temin etti.

İlerleyen günlerde gıda yardımları devam edecek.'' Kırbıyık, Beşen ve Kentmen köylerindeki evlerin de depremden hasar gördüğünü haber aldıklarını, bu yerleşim birimlerinde de araştırma yapıldığını söyledi.

Ilıca Belde Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz ise depremin şiddeti küçük olsa da etkisinin büyük olduğunu, ilk belirlemelere göre beldede yaklaşık 25 evde hasar tespit edildiğini ifade etti.

Bu arada, depremde evleri zarar gören bazı vatandaşların kurdukları çadırlarda, bazılarının ise bahçelerinde yatmaya hazırlandıkları öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri