Devlet Bahçeli ne dedi? Neden gündem oldu? Abdullah Öcalan açıklaması: Son konuşması izle

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan sözleri Türkiye'de gündem oldu. Peki, Bahçeli ne dedi? Detaylar haberimizde.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirildiğinde “Her türlü hizmete hazırım.” dediğini hatırlatarak, “Öcalan terörün sona erdiğini ve örgütün tasfiye edileceğini tek taraflı olarak ilan etsin.” ifadesini kullandı.

"Terörün Son Bulduğunu Duyursun"

Bahçeli'nin terörle mücadele konusundaki görüşleri şu şekilde:

“- TBMM’de tüm meseleler milli bir akılla ele alınıp çözülebilir, bu zorunluluktur. Terörsüz bir siyaset ve gelecek için herkes hemfikirse, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız.

Geçen hafta da ifade ettiğim gibi;

  • Türkiye’ye getirilirken “her türlü hizmete hazırım” diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini ve örgütün sona ereceğini ilan etsin.

  • Bu çağrımı anlamayan veya çarpıtanlar var.

  • Türk milletinin yeni yüzyılında terörü bitirip milli birliği pekiştirmek en büyük hedefimizdir.

  • ‘Teröristbaşının işin içinde olması gerekir’ diyenlere de sesleniyorum; şayet Öcalan'ın tecridi kaldırılırsa, TBMM’de konuşsun, terörün bittiğini haykırsın ve örgütün sona erdiğini ilan etsin. Eğer bunu yaparsa, “Umut Hakkı” kapsamındaki yasal düzenlemelerden faydalanmasının yolu açılabilir. Bu tarihi sorunun ülke gündeminden çıkarılmasını sağlayalım.”

"Her Türlü Fedakarlığa Hazırız"

Bahçeli, ülke için her fedakarlığa hazır olduklarını vurgulayarak, “Türkiye ve Türk milleti için her türlü zorluğu göze alarak gerekli adımları atmaya kararlıyız. ‘Yeni Yüzyıl, Yeni Hayat, Yeni Türkiye’ hedefiyle, milli hedeflerimize birlikte ulaşalım.” dedi. Diyarbakır annelerinin çığlığına kulak verilmesi gerektiğini belirterek, “Evlatlarıyla buluşturalım, yüzlerini güldürelim.” çağrısında bulundu.

Bahçeli, “Terörle hiçbir zaman bir hedefe ulaşılamaz. Barışçıl yollar varken teröre başvurmak ihanet ve cinayettir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, terör örgütlerini yok edecek güce sahiptir. Kürt kardeşlerime sesleniyorum; birlik olalım, aramıza girmek isteyenleri tarihin çöplüğüne gönderelim.” dedi.

Umut Hakkı Nedir?

Umut Hakkı, hapis cezasına mahkûm olanların, belirlenen sürelerde iyi hâl durumuna göre koşullu salıverilmelerinin değerlendirilmesini kapsar.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri