DGS tercihleri için son gün!

Bugün DGS tercihleri için son gün. 2 yıllık ön lisans programlarını 4 yıllık bölümlere tamamlamak isteyenler DGS tercihlerini yapıyorlar.

2024 DGS ek tercih kılavuzu doğrultusunda 18 Eylül’de başlayan DGS tercihleri, bugün sona eriyor. Bu sebeple henüz tercih başvurusu yapmamış olan adaylar ‘’DGS tercihleri nasıl yapılır, dikey geçiş bölümleri neler, kaç tercih hakkı var?’’ sorularına cevap arıyor.

DGS taban puanları ve başarı sıralamaları sorgulanıyor. İşte DGS tercih ekranı 2024 ve 4 yıllık üniversite taban puanları…

2024 DGS tercih kılavuzu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlandı. Böylece 2024 DGS tercih tarihleri belli oldu.

Kılavuz doğrultusunda DGS tercih işlemleri, 24 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Adaylar, tercihlerini T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle elektronik ortamda ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek.

Yerleştirme işleminde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2024-DGS yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri