Diplomalı kumarcı aranıyor

Tuncay Bekar - Trabzon'da ceza mahkemeleri ve başsavcılıklarda görev yapmaları için mühendis, kuyumcu, mobilyacı ve demirci gibi çeşitli meslekleri yapan kişilerin yanı sıra rulet ile langırt masası ya da kumar eşyası konusunda uzman kişiler, bilirkişi ol

Tuncay Bekar - Trabzon'da ceza mahkemeleri ve başsavcılıklarda görev yapmaları için mühendis, kuyumcu, mobilyacı ve demirci gibi çeşitli meslekleri yapan kişilerin yanı sıra rulet ile langırt masası ya da kumar eşyası konusunda uzman kişiler, bilirkişi olarak işe alınacak.

Trabzon Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığının ilanına göre, Trabzon kent merkezi ile ilçelerdeki Cumhuriyet başsavcılıkları ile ceza mahkemelerinde bilirkişi olarak görev yapacak çeşitli meslek gruplarından uzmanlara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
İlanda, bu uzmanlık alanları, ''kriminal ve olay yeri inceleme, trafik, ölü muayene ve otopsi, tıbbı belgelerin incelenmesi konusunda uzman, suç eşyası ile ilgili değer tespiti uzmanı, sahtecilik suçlarında yazı ve imza mukayesesi uzmanı, resmi ve yarı resmi kurum ile kuruluşlara ait dokümanlar ile belgelerin incelenmesi konusunda uzman, belediyeleri ilgilendiren konular uzmanı, yeminli uzman mali müşavir, iş ve sosyal güvenlik uzmanı, inşaat, elektrik, elektronik, makine, gıda çevre, gemi, tapu ve kadastro, harita, ziraat, orman, jeoloji, kimya ile su ve fen mühendisi, bilgisayar uzmanı, mimar, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na göre silah inceleme uzmanı, sosyolog, pedagog, patlayıcı madde uzmanı'' şeklinde sıralanıyor.
Bu meslek grupları dışında işe alınacak uzmanlar arasında, çalınan eşyanın değerini belirleyecek kuyumcu, beyaz eşya ve telefon bilirkişisi, mobilyacı, demirci, adli tıp uzmanı, diş hekimi, hırsızlık ve dolandırıcılık, tekel ürünleri, sosyal hizmetler, kaçakçılık, uyuşturucu madde, sesli, görüntülü kaset ve CD'ler, markalar ile patentler konusunda uzman kişiler ve arkeologlar da yer alıyor.

-ESKİ YAZI OKUMA VE TERCÜME ETME UZMANI DA ALINACAK-

Fotoğraf, yangın, itfaiye, araç, menkul değerler, gayrimenkul, otomobil tamiri ile oto elektrik, sanat tarih, sahte para ve hesap uzmanı ile bankacı, serbest muhasebeci ve mali müşavirlik konularındaki uzmanlar dışında sağır ve dilsizlere tercümanlık yapacak bilirkişi ile Almanca, İngilizce ve Rusça bilen tercümanlar ile eski yazı (Arapça-Osmanlıca) okuma ve tercüme etme uzmanları da uygun şartları taşımaları halinde işe alınacak.

Bu alanların dışında meraya tecavüz, muhasebe, iktisat, maliye ile rehberlik ve psikolojik konularda uzman kişilerin de bilirkişi olarak işe alınacağı belirtilen ilanda, kumar konusunda da bilirkişilerin arandığının belirtilmesi dikkati çekiyor.
Buna göre, söz konusu meslekler dışında kumar oynatmak konusunda uzmanlık yapmaları için özellikle rulet ve langırt masası ile kumar eşyası konusunda uzman kişiler de gerekli şartları taşımaları halinde bilirkişi olarak işe alınacak.
Bilirkişi olmak isteyenlerde ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 25 yaşından küçük, 67 yaşından büyük olmamak, bilirkişilik yapacağı alanda en az 3 yıllık mesleki deneyim sahibi olmak, affa uğramış ya da ertelenmiş olsalar bile devletin şahsiyetine karşı ya da yüz kızartıcı suçlardan ya da yalan tanıklıktan hükümlü olmamak gibi şartlar aranıyor.
Bilirkişi olacak kişiler için bu şartlar dışında, disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış olmak, Trabzon'da oturmak ve mesleki faaliyeti icra etmek şartının da arandığı belirtildi.

-ADAYLARDAN DİPLOMA VE SERTİFİKA İSTENDİ-

Müracaat süresi 2 Kasım 2009'da sona eren adaylardan müracaatları sırasında nüfus cüzdanı örneği, Trabzon'da oturduğuna ya da mesleki faaliyetlerini sürdürdüğüne dair belge, adli sicil kaydı, uzmanlık alanına ilişkin diploma, ruhsatname, sertifika gibi belgeler ile 2 adet vesikalık fotoğrafın da istendiği öğrenildi.
Başvuruları kabul edilip komisyon listesine alınacak adaylara, göreve başlamadan önce, 11 Aralık 2009 tarihinde Trabzon Adliyesinde yemin ettirileceği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri