Discord neden açılmıyor: Kapandı Mı? Ne Zaman Açılacak?

Discord’a erişim engeli, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine getirildi. Peki "Discord neden açılmıyor: Kapandı Mı? Ne Zaman Açılacak" İşte tüm detaylar...

Discord’a erişim engeli, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, erişim engelinin gerekçesi olarak "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair şüphelerin bulunduğunu belirtti.

Discord Ne Zaman Açılacak?

Discord’a getirilen erişim engeli, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı doğrultusunda yürürlüğe girdi. Şu an için platformun ne zaman açılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Erişim engelinin ne kadar süreceği, hukuki sürecin tamamlanmasına bağlı olacak.

Discord'a Erişim Engeli BTK Tarafından Duyuruldu

BTK, erişim engelini Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda duyurdu. Platforma yönelik erişim engeli kararı, BTK’nın internet sitesinden de resmi olarak paylaşıldı.

Discord’a Getirilen Erişim Engeli Hangi Kanuna Dayanıyor?

Discord’a getirilen erişim engeli, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Kanunu’nun 8/1 maddesi kapsamında yürürlüğe girdi. Bu yasa, internet üzerinden işlenen suçlarla mücadele etmeyi amaçlıyor ve özellikle çocuk istismarı ve müstehcenlik içeriklerine karşı önlem almayı öngörüyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri