DSP Türker'e ''Evet'' dedi

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kurultayda Türker, 881 geçerli oyun 778'ini alarak genel başkanlığa seçilirken, Davut Ocak 92, Erol Özavcı ise 11 oy aldı.897 oyun kullanıldığı kurultayda 16 oy geçersiz sayıldı.Türker, sonuçların açıklanmasının ardından ya

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kurultayda Türker, 881 geçerli oyun 778'ini alarak genel başkanlığa seçilirken, Davut Ocak 92, Erol Özavcı ise 11 oy aldı.

897 oyun kullanıldığı kurultayda 16 oy geçersiz sayıldı.

Türker, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında kurultayda partinin gelecek 3 yılını belirleyen yol haritasına ilişkin kararlar alındığını söyledi.

DSP'ye yakışan bir kurultay gerçekleştirdiklerini ifade eden Türker, "Bugün ben kazandım, DSP kazandı. Özellikle DSP'nin kapanmasını umut edenlere Demokratik Sol'cular bu seviyeli kurultayla gereken cevabı vermişlerdir" diye konuştu.

Diğer adaylara da teşekkür eden Türker, partinin tüm teşkilatından gelecek seçimlere hazırlanmasını istedi.

PM üye sayısı 70 oldu

Kurultayda çalışma ve mali raporların görüşülerek kabul edilmesinin ardından tüzüğün bazı maddelerinde değişiklik yapıldı.

Değişiklik ile parti üyeliğinin silinmesi disiplin kurulu ve yargı kararlarına bağlı hale getirildi. Parti meclisi üye sayısı 60'dan 70'e çıkarılırken, kadın ve gençlik kolları ile akademik platform kuruldu.

Ayrıca yurt dışı temsilciklerinin açılabilmesine de olanak sağlandı.

Değişiklikle başkanlık kurulunun sayısı genişletilirken, bu kurul içerisinden idari ve mali işleri yürütmek üzere icra kurulu oluşturuldu. Merkez disiplin kurulu üyelerinin sayısı da 7'den 15'e yükseltildi.

Tüzük değişiklikleri oy birliğiyle kabul edilerek, yürürlüğe girdi. Ardından Politika Kararları Komisyonunca hazırlanan rapor okundu.

Kısa süreli gerginlik yaşandı

Kurultayda çalışma raporunun görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı. Çalışma raporuna muhalefet şerhi koyan Parti Meclisi üyesi Emrah Konuralp, Masum Türker'in, DSP Genel Başkanlığının yanı sıra Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanlığı görevini birlikte sürdürmesini eleştirdi.

Bu durumun partiye zarar verdiğini savunan Konuralp "Bu, DSP genel başkanlığının TÜRMOB genel başkanlığı ile beraber yürütülecek bir şeymiş gibi göstermiştir" dedi.

Yeni bir kadro oluşturulmaması durumunda, partinin genel seçimlerde bir varlık göstermesinin zor olduğunu savunan Konuralp, Masum Türker'in çalışmalarını eleştirdi. Konuralp, eski Genel Başkan Zeki Sezer'in kurultay delegesi dahi yapılmadığını ifade ederek, DSP'de sindirme, dışlama yok etme hareketi olduğunu söyledi.

Konuralp'in konuşması sırasında gerginlik yaşandı. Bazı partililer, "Başbakan Türker" şeklinde slogan atarak ve ıslıklarla Konuralp'in konuşmasını engellemeye çalıştılar. Konuralp'in konuşmasını tamamlayarak kürsüden indiği sırada yanındakilerle diğer partililer arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan kısa süreli gerginlik, Konuralp'in salondan çıkması ve Divan Başkanı Hikmet Sami Türk'ün uyarılarıyla sona erdi.

Kurultay delegelerinden eski Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez de konuşmasında, CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit'i eleştirdi.

Masum Türker'in konuşmasında "Rahşan Ecevit'i her zaman alkışlarız" dediğini ifade eden Suiçmez, kimsenin yaşanan şartlar altında kendilerinden bunu beklememesi gerektiğini savundu. Suiçmez, Rahşan Ecevit'in DSP'nin kurucu genel başkanı olduğunu, ancak siyasi etiğe aykırı davrandığını savundu. Kurultay, mali rapor üzerindeki görüşmelerle devam ediyor.

Türker: "Bu çözüm kurultayıdır"

Kurultayda Tüzük Komisyonu ve Politika Kararları Komisyonunun oluşturulmasının ardından DSP Genel Başkanı Masum Türker açılış konuşması yaptı. Türker, Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, ülkenin tüm sorunları için "çözüm kurultayı" gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurultayın başında bir karar verilmesi gerektiğini ifade eden Türker, DSP'nin kurucusu Bülent Ecevit'in üç büyük eseri olduğunu, bunlardan birinin işçi hakları konusunda yapılan yasa düzenlemeler, bir diğerinin Kıbrıs'a bağımsızlık getiren harekat, üçüncüsünün ise DSP olduğunu ifade etti.

Konuşmasında anayasa değişikliği çalışmasına da değinen Türker, Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısına ilişkin maddelerin yanlış düzenlemeler olduğunu iddia etti.

Anayasa Mahkemesinin paketi, bu iki maddeyi iptal ederek referanduma götürmesi halinde destek olacaklarını anlatan Türker, "Ama o değişikliklerin içinde Türkiye'de yargıyı siyasallaştıracak o iki madde varsa Türkiye'yi karış karış gezeceğiz ve 'hayır' diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Partililerden vatandaşa bu durumu anlatmalarını isteyen Türker, "Recep Tayyip Erdoğan, bizi duyuyorsan bil, senin, sizin bu ülkede faşizme yol açan uygulamalar yapmanıza izin vermeyecek bir siyasal görüş var. Bu görüşün sahibi DSP var" dedi.

Demokratik Açılım çalışmalarını da eleştiren Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çeşitli kesimlerle toplantılar yaptığını, ancak sorunlara çözüm üretilmediğini iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri