DTP KAPATILDI

DTP Kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'nin birazdan açıklama yapması bekleniyor.10 Dakika içerisinde DTP'nin kapatma davası ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin açıklama yapması bekleniyor.DTP'de hareketlilik:Anayasa Mahkemesi'nin açıklama yapacağı ha

DTP Kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'nin birazdan açıklama yapması bekleniyor.

10 Dakika içerisinde DTP'nin kapatma davası ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin açıklama yapması bekleniyor.

DTP'de hareketlilik:

Anayasa Mahkemesi'nin açıklama yapacağı haberinin duyrulması üzerine DTP Genel Merkezi'nde hareketli saatler yaşanıyor.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç salona geldi.

Haşim Kılıç Açıklamasını yapıyor.

-DTP'nin eylemleri yanında Terör örgütü ile bağlantılarıda değerlendirdildiğinde, devletin birlik ve bütünlüğünü bozucu tavırlar

İlgili Haberler

DTP KAPATILDI

Karara İlk tepki Ak Parti'den

Bahçeli "Herkes saygılı olmalı''

CHP karara ne dedi?

Yabancı ajanslar böyle duyurdu

sergilediğinden kapatılmasına karar verildi.

-Kapatmanın ardından DTP'nin tüm mallarının hazineye geçmesine karar verildi.

-Ahmet Türk ve Aysel Tulu'nun milletvekillikleri düştü.

5 Yıl süreyle siyaset yasağı gelenler:

Beyan ve eylemleriyle partinin kapatılmasına neden olan Abdulkadir Fırat, Abdullah İsnaç, Ahmet Ay, Ahmet Ertak, Ahmet Türk, Ali Bozan, Ayhan Ayaz Aydın Budak, Ayhan Karabulut, Aysel Tuğluk, Bedri Fırat, Cemal Kuhak, Deniz Yeşilyurt,i Ferhan Türk, Fettah Dadaş, Hacı Üzen, Halit Kahraman, Hatice Adıbelli, Hüseyin Bektaşoğlu, Hüseyin Kalkan, İzzet Belge, Kemal Aktaş, Leyla Zana, Mehmet Veysi Dilekçi, Metin Tekçe, Murat Avcı, Murat Taş, Musa Farisoğlulları, Necdet Atalayı, Nurettin Demirtaş ve Selim Sadak 5 Yıl süreyle başka bir partinin kurucusu, yöneticisi ve üyesi olamayacaklar.

Eleştiriler Acımasız:

Kılıç açıklama sonrasında 'Yapılacak eleştirileri şimdiden görebiliyorum..Verilecek kararın zamanlaması için verilen tarihin amaçlı olduğu söylendi. Bu yorumlar çok acımasız.. Biz iki yıldır bu davayı görüşüyoruz..Eksiklliklerimiz vardı ve bu eksiklikler raportörümüz aracılığıyla giderilmeye çalışıldı ve bu zamana denk geldi' dedi..

Kılıç ayrıca, 'Bir siyasi partinin terörö ve şiddeti meşrulaştırmaya çalışması uygun değildir' derken, Anayasa Mahkemesi'nin terör ve şiddeti, barışçıl çabalardan ayrı tutarak kararını vermiş olduğunu söyledi..

'Hemen belirteyim ki Türkiye'nin tüm kurumları çalışmaktadır. Demokrasi sorunlara çözüm bulma aracıdır. Siyasi etnki dinsel ve tümk farklılıklarımızla birlikte bizler birlikte yaşama zorunda olduğumuzun altını çizmek istiyoruz. 40 yıldır terörün tüm saldırılarına rağmen birlikte yaşama arzusunu her zaman ön planda tutmuş bir ülkeyiz..' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri