Ehliyette yeni dönem başlıyor! 12 Bin TL ceza yemeyin

Eski tip ehliyetlerini hala yenilememiş olanlar için belirlenen son tarih hızla yaklaşıyor.

Eski tip ehliyetlerini hala yenilemeyen sürücüler için kritik tarih yaklaşıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, belirlenen süre içerisinde ehliyetini yenilemeyen sürücüleri ağır cezalar bekliyor. Peki, ehliyet yenileme için son tarih ne zaman ve ceza tutarı ne kadar olacak?

Ehliyet Yenileme Son Tarihi Ne Zaman?
Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar yenileme işlemlerini tamamlamayan sürücüler, hem ciddi trafik cezalarıyla karşı karşıya kalacak hem de eski tip ehliyetleriyle araç kullanamayacaklar. Ehliyet sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için 31 Aralık 2024 tarihine kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor.

Ceza Ne Kadar Olacak?
Ehliyetini yenilemeyen sürücüler, trafikte denetimlere takıldıklarında ciddi para cezalarıyla karşı karşıya kalacaklar. 31 Aralık 2024’e kadar işlem yapmayan sürücülerin ehliyetleri geçersiz olacak ve 12 bin TL ceza kesilecek. Dolayısıyla, eski tip ehliyete sahip sürücülerin cezalarla karşılaşmamak için bir an önce yenileme işlemlerini tamamlamaları büyük önem taşıyor.

Uzatma Olacak mı?
Daha önce pandeminin etkileri nedeniyle ehliyet yenileme süresi 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl uzatılmıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı bu defa herhangi bir uzatma planlanmadığını belirtti. Ehliyet yenileme süresi, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip ehliyetler için geçerli olup, belirlenen tarihe kadar yenileme yapılmazsa, sürücüler trafikte cezalarla karşı karşıya kalacak.

Ehliyetini yenilemeyen sürücülerin belirlenen süre içerisinde nüfus müdürlüklerine başvurmaları ve gerekli işlemleri tamamlamaları büyük önem arz ediyor.

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?
Eski tip sürücü belgelerini yenilemek isteyenler için ücretler şu şekilde belirlenmiştir:

Eski tip sürücü belgesi yenileme ücreti: 15 TL
Yeni tip sürücü belgesi yenileme ücreti: 769 TL

Ehliyet yenileme i̇çin gerekli evraklar
Ehliyet yenileme başvurusu yaparken aşağıdaki belgeler istenmektedir:

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, yeni kimlik kartı veya pasaport)
Eski sürücü belgesi
Yeni alınmış sürücü sağlık raporu
2 adet biyometrik fotoğraf
Değerli kağıt ve harç bedeli makbuzu
Kan grubunu belirten belge veya yazılı beyan
Adli sicil belgesi (sistemden kontrol edilmektedir)

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri