Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde İlk Maçını Ne Zaman? Nerede ve Kimle Oynayacak?

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde İlk Maçını Ne Zaman? Nerede ve Kimle Oynayacak?. İşte Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçına dair detaylar…

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yeni formatıyla düzenlenecek olan lig usulü grup aşamasında mücadele edecek. Sarı-lacivertli takım, bu zorlu turnuvada rakipleriyle karşılaşarak son 16 turuna yükselmeyi hedefliyor. Fenerbahçe taraftarları ise takımın ilk maçının ne zaman, nerede ve hangi rakiple olacağını merak ediyor. İşte Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçına dair detaylar…

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde İlk Maçını Ne Zaman Oynayacak?

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçı, 25-26 Eylül 2024 tarihlerinde oynanacak. UEFA tarafından belirlenen bu tarihlerde, Fenerbahçe Avrupa macerasına başlayacak. Fikstürlerin ve maç programının detayları ise 31 Ağustos Cumartesi günü (yarın) belli olacak.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi İlk Maçı Nerede Oynanacak?

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçının nerede oynanacağı, fikstür çekimlerinin ardından netleşecek. Ancak yeni format gereği, sarı-lacivertli ekip ilk maçını ya evinde Kadıköy'de ya da deplasmanda oynayacak. Rakiplerine karşı sahasında veya deplasmanda göstereceği performans, Avrupa Ligi'nde üst sıralara tırmanmak için büyük önem taşıyacak.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde İlk Maçını Hangi Takımla Oynayacak?

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk rakibi, fikstür çekimlerinin ardından belli olacak. Sarı-lacivertli takımın olası rakipleri arasında Slavia Prag, Manchester United, Olympique Lyon, AZ Alkmaar, Union SG, Midtjylland, Athletic Bilbao ve Twente bulunuyor. Bu takımlar, Fenerbahçe'nin grup aşamasındaki zorlu rakipleri olacak ve her biriyle tek maç üzerinden karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin Rakipleri Kimler?

UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatında, her takım 8 farklı rakiple karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'nin rakipleri ise şöyle:

  • Slavia Prag (Deplasman)
  • Manchester United (Ev)
  • Olympique Lyon (Ev)
  • AZ Alkmaar (Deplasman)
  • Union SG (Ev)
  • Midtjylland (Deplasman)
  • Athletic Bilbao (Ev)
  • Twente (Deplasman)

Fenerbahçe, bu 8 rakibiyle toplamda 4’ü iç sahada, 4’ü deplasmanda olmak üzere 8 maç oynayacak. Bu maçların sonucunda elde edeceği puanlar, takımı Son 16 Turu’na taşıma yolunda belirleyici olacak.

UEFA Avrupa Ligi Maç Takvimi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi grup aşamasındaki maç takvimi, 31 Ağustos Cumartesi günü yapılacak fikstür çekimiyle belirlenecek. Ancak ilk maçların tarihleri şu şekilde planlandı:

  • 1. Hafta: 25-26 Eylül 2024
  • Sonraki Haftalar: Takvim 31 Ağustos’ta netleşecek.

UEFA Avrupa Ligi Yeni Format ve Kurallar

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon uygulanacak yeni format, lig usulü bir yapıyı içeriyor. 36 takımın katıldığı bu formatta her takım, 4'ü iç sahada, 4'ü deplasmanda olmak üzere toplam 8 maç yapacak. Bu maçlar sonunda en iyi 8 takım doğrudan Son 16 Turu'na kalacak, 9-24. sıradaki takımlar ise play-off turuna katılacak. Bu turdan itibaren çift maçlı eleme sistemi uygulanacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri