Flaş iddia! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak! Emekli maaşına zam mı geliyor?

Ankara kulislerinde yankı bulan son iddialara göre, milyonlarca emeklinin maaşlarına yapılacak.

Ankara kulislerinde yankı bulan son iddialara göre, milyonlarca emeklinin maaşlarına yapılacak zam için önemli bir adım atılmak üzere. AK Parti kurmaylarının, şu an 10 bin TL olan en düşük emekli maaşını 12 bin TL'ye çıkarma hedefiyle harekete geçtiği ve bu konuyla ilgili hazırlanacak raporun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı bildirildi.

Milyonlarca Emekli Zam Beklentisi İçinde
Geçtiğimiz dönemde SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 24.73'lük zam, 10 bin TL'nin altında maaş alan emeklilere yansımamış ve bu durum milyonlarca emeklinin hoşnutsuzluğuna neden olmuştu. Bu gelişmelerin ardından AK Parti'nin ekonomi kurmayları, en düşük emekli maaşını artırmak için çalışma başlattı.

En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin TL'ye Yükseliyor
AK Parti'nin ilk önerisi, şu anda 3 milyon kişinin aldığı 10 bin TL'lik en düşük emekli maaşını 12 bin TL seviyesine çıkarmak. Bu adım, enflasyon farkının belirlenmesiyle birlikte kök maaş üzerinden yapılan zam oranının en düşük maaşlara yansımaması gerekçesiyle atılıyor.

Rapor Hafta İçinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunulacak
AK Parti kurmayları, konuyla ilgili hazırladıkları raporu hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunmayı planlıyor. İlgili bakanlıklardan da en düşük emekli maaşıyla ilgili mali raporları isteyen kurmayların raporunu inceleyecek olan Erdoğan'ın onay vermesi halinde, çalışma hızla Meclis gündemine taşınacak ve Temmuz ayı içinde Meclis'te kabul edilmesi hedefleniyor.

2024 Yılındaki İkinci İyileştirme Olacak
Eğer bu yeni düzenleme onay alırsa, 2024 yılı içinde en düşük emekli maaşı alanlara yapılan ikinci iyileştirme olacak.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri