Gardiyan (İnfaz Koruma Memuru) Ortaöğretim KPSS Puanı ve Maaşı (2024)

2024 yılında ortaöğretim mezunu gardiyan (infaz koruma memuru) olarak atanmak isteyen adaylar için KPSS puanları ve maaşlarına dair tüm detaylar...

Gardiyan (İnfaz Koruma Memuru) Ortaöğretim KPSS Puanı ve Maaşı (2024)

2024 yılında ortaöğretim mezunu gardiyan (infaz koruma memuru) olarak atanmak isteyen adaylar için KPSS puanları ve maaşlar aşağıdaki gibidir:

KPSS Gardiyan Atama Puanları (Ortaöğretim)

İnfaz koruma memurluğu (gardiyanlık) için KPSS puanları, başvurulan kadro sayısına ve aday yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. 2024 yılı için genel olarak gözlemlenen puanlar:

  • En düşük atama puanı: 70-75 puan
  • Ortalama atama puanı: 80-85 puan aralığında
  • En yüksek atama puanı: 85-90 puan civarında

Daha az tercih edilen iller ve pozisyonlar için bu puanlar daha düşük olabilir, ancak popüler bölgelerde genellikle daha yüksek puanlar gerekmektedir.

Gardiyan Maaşları (2024)

2024 yılı itibarıyla gardiyan maaşları, hizmet yılı ve çalışılan bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Maaşlar şu şekildedir:

  • Yeni başlayan infaz koruma memuru maaşı: 22.000 - 24.000 TL
  • Deneyimli infaz koruma memuru maaşı: 28.000 TL ve üzeri

Bu maaşlara ek olarak nöbet ücreti, fazla mesai ve görev tazminatları da maaşa eklenmektedir. Doğu ve yüksek riskli bölgelerde çalışan infaz koruma memurlarının maaşları, bölge tazminatları ile daha yüksek olabilir.

Atama Süreci

Ortaöğretim mezunu adaylar, KPSS Ortaöğretim sınavına girerek aldıkları puana göre Adalet Bakanlığı tarafından açılan gardiyan kadrolarına başvurabilirler. Adayların yerleştirme işlemleri, ÖSYM'nin açıkladığı tercih kılavuzları doğrultusunda yapılmaktadır.

Adaylar, bu bilgiler doğrultusunda KPSS puanlarını dikkate alarak kariyer planlamalarını yapabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri