Geleceğin gözde mesleği ne?

İş sağlığı ve güvenliği’nde büyük açık devam ediyor. Ülkemizdeki tüm işyerlerine kademeli olarak ‘İş Güvenliği Uzmanı’ görevlendirme zorunluluğu getirildi. ‘İş Güvenliği Uzmanı’na duyulan ihtiyaç her geçen gün artarak devam ediyor.Yeni yasa ile şirketleri


İş sağlığı ve güvenliği’nde büyük açık devam ediyor. Ülkemizdeki tüm işyerlerine kademeli olarak ‘İş Güvenliği Uzmanı’ görevlendirme zorunluluğu getirildi. ‘İş Güvenliği Uzmanı’na duyulan ihtiyaç her geçen gün artarak devam ediyor.

Yeni yasa ile şirketlerin İş Güvenliği Uzmanları çalıştırmaları artık zorunlu olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çıkardığı yeni kanunla işyerlerindeki işçi sayısına yönelik sınırlamayı kaldırarak bazı istisnalar dışında tüm işyerlerini kapsamına aldı ve işverenlerin sorumluluklarını artırdı. ‘İş Güvenliği Uzmanı’ bulundurma zorunluluğu, 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 01.01.2014 tarihinde, 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 01.07.2016 tarihinde yürürlüğe girecek.

Yasal düzenlemelere göre istihdamı zorunlu olan ‘İş Güvenliği Uzmanları’nın mühendis, mimar veya iş sağlığı ve güvenliği ön lisans mezunu olması gerekiyor.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı bölümünü burslu okuma fırsatı!

Kapadokya Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programını ilk sırada tercih edip kazanan tüm adaylara eğitim ücretinde %30 burs imkânı sunuyor; ön lisans eğitimiyle ‘İş Güvenliği Uzmanı’ yetiştiriyor.

İç Anadolu bölgesinde iş sağlığı ve güvenliği eğitiminde önemli bir boşluğu dolduran Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde faaliyet gösteren Kapadokya Meslek Yüksekokulu, içinden geçtiğimiz ek yerleştirme döneminde tüm yükseköğretim adaylarına önemli burs fırsatları sunuyor. Yüksekokul giriş, ihtiyaç, çalışma bursları yanında İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’nı ilk sırada tercih edip kazanan tüm adaylara eğitim ücretinde %30 burs imkânı sağlıyor.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Başkanı Öğretim Görevlisi S. Taylan Kapucu, kanun ve yönetmeliklerin tam anlamıyla uygulamaya geçmesinin ardından yaklaşık 238.000 ‘İş Güvenliği Uzmanı’na ihtiyaç duyulacağını ifade etti ve ekledi: “SGK’nın Nisan 2013 verilerine göre şu an ülkemizde 12.262.422 işçi çalışıyor. İşyeri sayısı da ortalama 1,5 milyon civarı. Ve 01.07.2016 tarihi itibariyle kamu kurumları da bu kapsama girecek. Görünen şu ki; İş Sağlığı ve Güvenliği’nde ön lisans eğitimi alan gençlerimizin rahat iş bulabileceği bir döneme girmek üzereyiz.” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri