Gençlik ve Spor Bakanlığı 2024 KPSS Önlisans Personel Alımı ve Atama Puanları

2024 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), KPSS önlisans mezunları arasından çeşitli pozisyonlara personel alımı yapmaya devam ediyor. Peki "Gençlik ve Spor Bakanlığı 2024 KPSS Önlisans Personel Alımı ve Atama Puanları" İşte detaylar...

2024 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), KPSS önlisans mezunları arasından çeşitli pozisyonlara personel alımı yapmaya devam ediyor. Bakanlık, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 1.453 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu.

Adayların başvurularını yapabilmeleri için en az 60 KPSS puanı almaları gerekmektedir. Bu alımlar, özellikle yurt yönetim personeli ve gençlik çalışanı gibi pozisyonlarda yoğunlaşmaktadır​.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Başvuru Süreci ve Şartları

Başvurular, e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı aracılığıyla online olarak alınmaktadır. Şahsen veya posta yoluyla başvuru kabul edilmemektedir. Başvurular 29 Aralık 2023 tarihinde başlamış olup, 8 Ocak 2024 tarihinde sona ermiştir. Atamaya hak kazanan adaylar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine istenen belgelerle başvurarak görevlerine başlayacaklardır​.

Gençlik ve Spor Bakanlığı KPSS Önlisans Atama Puanları

2024 yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımlarında önlisans mezunları için belirlenen taban puan 60 olarak açıklanmıştır. Ancak, başvuru yapılan pozisyona ve yoğunluğa göre bu puanlar değişiklik gösterebilir. Atamalarda, adaylar KPSS puanı sıralamasına göre sözlü sınava çağrılacak ve başarı durumlarına göre yerleştirilecektir​(

Adayların atama süreçlerini dikkatle takip etmeleri ve başvurularını zamanında tamamlamaları önemlidir. Sonuçlar, Kariyer Kapısı ve e-Devlet üzerinden duyurulacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri