Getir satıldı mı? Kime satıldı? Yeni sahibi kimdir, nereli? Ne kadara satıldı?

Getir, Rekabet Kurumu'nun onayının ardından resmen satıldı.

Getir, Türkiye’nin en büyük restoran yemek teslimatı ve market ürünleri hizmeti sunan şirketi, Rekabet Kurumu'nun onayının ardından resmen satıldı. İşte detaylar...

2015 yılında Türk girişimci Nazım Salur tarafından kurulan Getir, restoran yemek teslimatları ve market ürünleri alanında Türkiye’nin öne çıkan markalarından biri haline geldi. Yurt dışında da çeşitli yatırımlar gerçekleştiren şirket, İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur FC'nin de sponsoru olmuştu.

2024 itibarıyla 35 binden fazla çalışana sahip olan Getir, 2019'un ikinci yarısında sipariş sayısını 1,5 milyona çıkararak büyük bir başarı elde etti ve bu süreçte 120 milyon dolar gelir elde etti.

Bigpara’nın haberine göre, Rekabet Kurumu, Getir’in dolaylı olarak tek kontrolünün devralınmasına onay verdi.

Getir Kime Satıldı? Sahibi kimdir?

Rekabet Kurumu’nun onayının ardından Getir, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company’ye satıldı. Kurumun yaptığı açıklamada, "Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi'nin tek kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması onaylanmıştır," denildi.

Şirket, Haziran ayında yaptığı açıklamada yeniden yapılandırma sürecinde olduğunu duyurmuştu. Yeni düzenlemeye göre, kurucuların azınlık hissesi market ve yemek teslimatı alanında devam ederken, e-ticaret ve mobilite gibi diğer iş kollarındaki kontrol kurucularda kalacak. Çoğunluk hisseleri ise kuruculara geçecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri