Kadınların işgücüne katılımlarının teşvik edilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik "Hazır Giyim İmalatına Yönelik Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Operasyonu Projesi" hayata geçiyor.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nin her sektörde gelişmesi adına Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen proje ile Giresun ve Ordu illerindeki kadın işsizlerin istihdamlarının artırılması hedefleniyor. Turizm alanında zirveye koşan Doğu Karadeniz Bölgesi'ni değişik sektörlerde de atağa kaldırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, "Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak bölge illerimiz olan Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Ordu ve Trabzon'un kalkınması amacıyla çeşitli stratejiler ve hedefler belirledik. Bu hedefler doğrultusunda bölgemizin her açıdan kalkınması için ciddi projeler geliştiriyoruz. Dünya ile örtüşecek, bölgenin isteklerini ve taleplerini iyi analiz eden ve o doğrultuda stratejiler geliştiren bir hedef ortaya koyuyoruz. Bu hedef doğrultusunda Avrupa Birliği'nden finanse edeceğimiz bu projeyi bölgemiz için ve özellikle de kadın işsizlerimiz için çok önemsiyoruz" diye konuştu.
Avrupa Birliği Delegasyonu tarafından kabul edilen proje ile son yıllarda Giresun ve Ordu illerinde dikkat çekici düzeyde büyüme kaydeden hazır giyim imalat sektörüne iş gücü yetiştirilmesi amaçlanıyor. Hazır giyim imalatının tüm aşamalarını ele alan sürdürülebilir bir mesleki eğitim merkezinin Giresun-Merkez ve Ordu-Fatsa'da kurulması, hazır giyim imalatı konusunda mesleki eğitime sahip girişimci kadınlara danışmanlık ve yönlendirme niteliğinde İş Danışma Hizmetleri sağlanması, dünyada başarılı örnekleri olan ve Türkiye'de ilk olma özelliği gösterecek Hazır Giyim İmalatı Web-Tabanlı Mesleki Eğitim Aracının hizmete sunulması, mesleki eğitim alan kadın işsizler ile hazır giyim sanayi arasında iş bağlantılarının kurulması, Giresun ve Ordu illerinde hazır giyim sanayinin yan sanayi ihtiyaçlarının analiz edilmesi ve kurulan mesleki eğitim merkezinin, sektörün illerdeki gelişim potansiyeli ve ihtiyaçları doğrultusunda rotasını belirleyen bir Stratejik Plan hazırlanması hedefleniyor.
Proje kapsamında ayrıca Giresun-Merkez ve Ordu-Fatsa'da hazır giyim imalatı ve tasarımı üzerine kurulması planlanan 2 adet eğitim merkezi ile toplamda en az 400 kadının eğitilerek iş imkânı sağlanması öngörülüyor. Teknik yardım ihalesi nisan ayında gerçekleştirilen 3 Milyon Euro bütçeli projenin, 2015 yılının Kasım ayında mal alım ihalesinin sonuçlandırılması planlanıyor. Projenin ortakları arasında Ordu Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Ordu TSO, Fatsa TSO ve Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yer alıyor.