Gülse Birsel kimdir? Nereli, kaçında? Evli mi, kiminle evli? Oynadığı dizi ve filmler

Gülse Birsel'in öz geçmişi araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizde.

Gülse Birsel hayatını kaybeden Vural Çelik için paylaştığı mesajla sosyal medyada gündeme oturdu.

İnternet kullanıcıları, ünlü ismin öz geçmişine dair birçok soruya yanıt arıyor.

İşte Gülse Birsel ile ilgili bilgiler...

Gülse Birsel kimdir?

Gülse Birsel (Şener), 11 Mart 1971'de İstanbul'da doğmuş, Türk gazeteci, yazar, oyuncu, sunucu, senarist ve yapımcıdır.

Beyoğlu Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünde eğitimine başladı. Üniversite yıllarında Aktüel dergisinde muhabirlik yaparak kariyerine adım attı. 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ABD'ye giderek Columbia Üniversitesi’nde Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.

1996 yılında Türkiye'ye döndü ve kısa bir süre Atv’de kahvaltı bülteninin dış haberlerini yazdı. Daha sonra Esquire dergisinde yayın yönetmenliği yapmaya başladı. Bu görevin ardından Harper's Bazaar dergisinin yayın yönetmenliğine geçti ve bu dönemde Bazaar Gelin ve Orange dergilerini de çıkardı. 2001 ve 2002 yıllarında Harper's Bazaar, FHM, House Beautiful ve Gezi dergilerinde yayın danışmanı olarak görev aldı.

Televizyon dünyasında asıl çıkışını, senaryosunu yazdığı ve başrolünde oynadığı "Avrupa Yakası" adlı diziyle yaptı. Bu dizi, geniş bir izleyici kitlesine ulaşıp büyük bir başarı kazandı. Ayrıca Sabah Gazetesi'nde hafta sonları köşe yazıları yazdı ve bir dönem "g.a.g." adlı televizyon programının hem metin yazarlığını hem de sunuculuğunu üstlendi.

Mart 2003’te gazete yazıları ve "g.a.g." programındaki metinlerden oluşan "Gayet Ciddiyim" adlı kitabını yayımladı. Ardından 2004’te "Hâlâ Ciddiyim", 2005’te ise "Yolculuk Nereye Hemşerim?" adlı kitaplarını yayımladı. Bu kitaplar çok satanlar listesine girdi. 2015'te yayımladığı "Memleketi Ben Kurtaracağım!" kitabı da büyük ilgi gördü.

Birsel, aynı zamanda "Hırsız Var!" ve "7 Kocalı Hürmüz" gibi sinema filmlerinde de rol aldı. Gazeteci ve televizyoncu Murat Birsel ile evlidir.

2017 yılında yazdığı bir film senaryosu vizyona girmiş ve başrolünde Engin Günaydın yer almıştır. Gülse Birsel, yazarlık ve televizyon projeleriyle aktif kariyerine devam etmektedir.

Kitapları:

Gayet Ciddiyim (Mart 2003)
Hâlâ Ciddiyim (Mayıs 2004)
Yolculuk Nereye Hemşerim? (Ağustos 2005)
Velev ki Ciddiyim! (Aralık 2009)
Yazlık (Haziran 2011)
Memleketi Ben Kurtaracağım! (Kasım 2015)
Filmografi:

Hırsız Var! (2004)
7 Kocalı Hürmüz (2009)
Televizyon:

g.a.g. (2002-2004)
Eyvah! Eski Kocam (2003)
Avrupa Yakası (2004-2009)
Yalan Dünya (2012-2014)
Komedi Türkiye (2015)

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri