Gümrük Muhafaza ekiplerinden kaçakçılara darbe! Kilolarca ürün yakalandı

Esendere Gümrük Kapısı'nda 284 kilogram ağırlığında metamfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucu, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda yaklaşık 24 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara, Edirne ve İstanbul'da ise 80 kilogram kokain ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, Esendere Gümrük Kapısı'nda 284 kilogram metamfetamin, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda ise 24 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara ele geçirdi. Ayrıca, Edirne ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda 80 kilogram kokain yakalandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Esendere Gümrük Kapısı'na giriş yapan bir tırda yapılan detaylı incelemeler sonucunda, çeşitli eşyalar arasına gizlenmiş 284 kilogram ağırlığında metamfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucu madde bulundu.

Uyuşturucunun tespit edilmesi üzerine Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İKİ TIRDA ARAMA

Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda da Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen iki tırda yaptıkları aramalarda oto parçaları arasında saklanmış 24 bin adet kaçak elektronik sigara tespit etti.

Piyasa değeri yaklaşık 24 milyon lira olan kaçak elektronik sigaralara el konulurken, olayla ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı sürdürüyor.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Edirne ve İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında ise 80 kilogram kokain ele geçirildi. Söz konusu operasyonlar kapsamında yürütülen soruşturmaların çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza Teşkilatı'nın uyuşturucuya karşı kararlı mücadelesini sürdürdüğünü belirterek, yasa dışı ticaretin önlenmesi için tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri