Başbakan Tayyip Erdoğan, evlerin altında garaj olmadığı için sokakların işgal altında bulunduğunu belirterek, “Merkezi yönetim olarak bize burada bir yasa düzenlemesi getirmek düşüyor. Buna mecburuz” dedi.
“Şimdi şartlar çok kolaylaştı” diyerek, 3 çocuk isteğini de tekrarlayan Erdoğan, dün 1’inci Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde özetle şunları söyledi:
Dostluğu, hayatı sokakta öğrendik
Bütün yokluğa, imkansızlığa rağmen bizim çocukluğumuz, bugünün çocuklarına göre dolu dolu, daha neşeli, unutulmaz anılarla geçti. Çünkü oyun alanımız sokaktı. Bizim oyun alanımız, uçsuz bucaksız mavi gökyüzünün altıydı. Bir futbol maçının ardından, mahalle bakkalından alıp içtiğimiz o ucuz gazozun tadını, inanın bugün hiçbir içecekte bulamıyorum. Sokakta dayanışmayı, paylaşmayı öğreniyorduk. Kardeşliği, rekabeti de muhabbeti de sokakta öğreniyor, orada adeta geleceğin bir provasını yapıyor ve geleceğe, hayata böyle hazırlanıyorduk. Bezden yapılmış bir top, bugünün bilgisayar oyunlarıyla kıyaslanamayacak ölçüde keyif vericiydi, öğreticiydi. Çamurlu, dar bir alanda oynanan futbol, bir playstation ile kıyaslanamayacak kadar zevkliydi. Ekmek arası köfte, hamburgerden çok ama çok daha lezzetliydi. Maçlara gittiğimizde hep ‘Köfte ekmek, hazır yemek’ denirdi. Hani diyorlar ya aman şunu alma şöyle olur, bunu alma hasta gidersin falan. Biz hasta olmadık, bugüne böyle geldik. Belki de bakterileri biz ürküttük, mikropları ürküttük.
Mahallem işgal altında
Dün akşam eski mahalleme gittim. İnanın şok oldum. Mahallem eskiden çıplaktı. Şimdi baktım ki işgal altında. Tabii gücenmesinler ama bir yanıyla bu işgal güzel bir şey. Demek ki ülkenin refah düzeyi yükselmiş, herkes araba alabiliyor. Belediyelerimiz başta şahsım olmak üzere kusura bakmasınlar. Çünkü hiçbir imar ve proje uygulanırken evlerin altında, mahallelerde garajlar olmadığı için, yazık ki sokaklar işgal altında. İki araç yan yana geçemiyorsun. Sokaklar dar. Bu hal ne olacak, nereye gideceğiz, o da ayrı bir konu. Evlerin altına garaj mecburiyeti olduğu halde, bunun parası alındığı halde, biz o mahallede veya sokaklarda niye garajlar yapmıyoruz? Merkezi yönetim olarak bize burada bir yasa düzenlemesi getirmek düşüyor.
Bunun adımını atmak durumundayız, buna mecburuz. Çünkü Allah göstermesin, bir hasta çıkarmak, şu olsa bu olsa, gidemezsiniz"