Hurda araçlar servet kazandırdı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak veri sistemi olan “Ömrünü Tamamlamış Veri Sistemi” ile hurdaya alınan araçlar kayıt altına alınıyor. Hurdaya ayrılan araçlar, bakanlıktan Çevre Lisansı veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak veri sistemi olan “Ömrünü Tamamlamış Veri Sistemi” ile hurdaya alınan araçlar kayıt altına alınıyor. Hurdaya ayrılan araçlar, bakanlıktan Çevre Lisansı veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden teslim yeri izni almış tesislere veriliyor. Türkiye’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nden izin almış 700 teslim noktası ve Bakanlıktan lisanslı 96 geçici depolama tesisi bulunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, 2013 yılında 10 bin 560 araç hurdaya ayrıldı. Hurdaya ayrılan araçlardan 3 bin 200 tonluk malzeme tekrar kullanıldı, bin 850 ton metal ve plastik geri kazanıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hurda araçlardan ekonomiye 2013 yılında yaklaşık 58 milyon TL katma değer sağlandığını belirtti.
 
Ömrünü tamamlamış araçlar lisanslı tesislere teslim edilerek “ÖTA Veri Sistemi”ne kaydediliyor. Kayıt altına alınan araçların sahiplerine “Araç Kayıttan Düşme ve Bertaraf Formu” veriliyor. Aracını sisteme kaydettirmeyenler, araç kayıttan düşme ve bertaraf formunu almayanlar, aracının vergisini ödemeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri