İlaç fiyatlarına zam mı geldi? Ne zaman geçerli olacak?

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, 2024 yılı için ilaç fiyatlarına zam yapıldığı açıklandı. Peki "İlaç fiyatlarına zam mı geldi? Ne zaman geçerli olacak?" İşte detaylar...

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, 2024 yılı için ilaç fiyatlarına zam yapıldığı açıklandı. İlaç fiyatlandırmasında kullanılan TL cinsinden euro kuru, ekim ayında %23,5 oranında artırılarak 17,5483 TL’den 21,6721 TL’ye yükseltildi. Peki, ilaç fiyatlarına ne kadar zam geldi ve yeni fiyatlar ne zaman uygulanacak? İşte detaylar...

24 Ekim 2024 İlaç Fiyatlarına Zam Mı Geldi?

Evet, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile ilaç fiyatlarına zam geldi. Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasına dair karar kapsamında, euro kuru %23,5 oranında artırıldı ve 17,5483 TL olan euro kuru 21,6721 TL’ye çıkarıldı. Bu karar, 2025 yılı boyunca da geçerli olacak ve yeni bir euro değerlemesi yapılmayacak.

İlaç Fiyatlaması Nasıl Olacak?

Karar kapsamında, gerçek kaynak fiyatı barem değerleri de güncellenerek fiyat korumalı ürünlerde 74.72 TL, diğer ürünlerde ise 39.05 TL olarak belirlendi. Bu artış, ilaç fiyatlarına yansıtılarak hastaların ilaç maliyetlerini etkileyecek.

Yeni Fiyatlar Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

İlaç fiyatlarına yapılan zam, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 25 Ekim 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Euro kuru artışının etkisiyle, ilaç fiyatları %23,5 oranında zamlanmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri