İlyas Salman öldü mü? İddialar için açıklama geldi! İlyas Salman kaç yaşında, nereli?

Oyuncu İlyas Salman öldüğü yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Oyuncu İlyas Salman, kendisi hakkında çıkan 'öldü' iddialarına, 13 gündür kayıp olan Narin Güran'ı hatırlatarak tepki gösterdi.

Sosyal medyada kendisi hakkında sürekli 'öldü' iddiaları ortaya atılan İlyas Salman, isyan etti.

İlyas Salman, Diyarbakır'da 13 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ı hatırlatarak tepki gösterdi.

İlyas Salman; "Beni seven arkadaşlar üzülmesin, gayet iyiyim. Sevmeyenler de beni periyodik olarak öldürmek gibi lüzumsuz işlerle uğraşmak yerine baskı oluştursunlar da şu kızcağız bulunsun artık. Bir işe yaramış olurlar. #NarinÇocuk" ifadelerini kullandı.

İlyas Salman kimdir? Nereli, kaç yaşında?

İlyas Salman (1950 doğumlu, Malatya), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, aynı zamanda yönetmendir.

İlyas Salman, Malatya'nın Arguvan ilçesi Asar köyünde doğdu. Resmi belgelerde doğum tarihi 14 Ocak 1954 olarak belirtilse de aslında birkaç yıl önce dünyaya geldiği biliniyor. Aslen Arguvan ilçesinin Asar mahallesine kayıtlıdır. Oynadığı Kürt karakterleri nedeniyle zaman zaman Kürt kökenli olduğu düşünülmüş, ancak 2007 yılında yayımladığı bir yazıda Alevi Türkmen bir aileden geldiğini ve ateist olduğunu açıklamıştır.

Salman, Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı'na devam etti ancak son sınıfta okulu bıraktı. Oyunculuk kariyerine İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başladı ve özellikle köylü tiplemeleri ile sinemada tanındı. Yönetmenliğini yaptığı iki film ve yayınladığı şiirler ile türkü albümleri bulunmaktadır. 1997-2000 yılları arasında Ankara Birlik Tiyatrosu'nda sahne aldı. Ayrıca "Hasretim Sansürlüdür" adlı bir şiir kitabı ve Türksolu dergisindeki yazılarından derlenen "Kırmızı Beyaz" adlı bir kitabı bulunmaktadır.

Sol görüşlü olan Salman, Türkiye Komünist Partisi üyesidir. Türkiye Komünist Partisi'nin çeşitli etkinliklerine katılmış ve Türksolu dergisinde yazılar yazmıştır. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri için kurulan Sosyalist Güç Birliği'nin kuruluş açıklamasında da imzası bulunmuştur.

Gülser Salman ile evlidir ve Devrim adında bir kızı, Temmuz Ali adında bir oğlu vardır.

31 Mart 2023'te yaptığı bir açıklama ile Türkiye Komünist Partisi'nden İstanbul milletvekili adayı olduğunu duyurmuştur. Bu açıklamasında, "Söz veriyorum: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım" ifadesini kullanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri