İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) KPSS Puanı ve Maaşları (2024)

2024 yılında İnfaz Koruma Memuru (IKM) olarak görev almak isteyen adaylar için KPSS puanları ve maaş bilgilerine dair tüm detaylar...

İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) KPSS Puanı ve Maaşları (2024)

2024 yılında İnfaz Koruma Memuru (IKM) olarak görev almak isteyen adaylar için KPSS puanları ve maaş bilgileri güncel olarak şöyle şekillenmektedir:

KPSS İnfaz Koruma Memuru Atama Puanları

İnfaz koruma memuru (gardiyan) atamaları için KPSS puanı, adayların atanma süreçlerinde kritik rol oynamaktadır. 2024 yılı için gözlemlenen puanlar:

  • En düşük atama puanı: 70-75 puan
  • Ortalama atama puanı: 80-85 puan
  • En yüksek atama puanı: 85-90 puan aralığında değişmektedir.

Bu puanlar, başvurulan ilin talepleri, başvuru yoğunluğu ve kadro sayısına göre değişiklik gösterebilir. Daha az talep gören bölgelerde puanlar nispeten daha düşük olabilir.

İnfaz Koruma Memuru Maaşları (2024)

Kamuda görev yapan infaz koruma memurları, görev yaptıkları bölge ve hizmet yılına göre değişen maaşlar almaktadır. 2024 yılı itibarıyla maaşlar şu şekildedir:

  • Yeni başlayan infaz koruma memuru maaşı: 22.000 - 24.000 TL civarında
  • Deneyimli infaz koruma memuru maaşı: 28.000 TL ve üzeri
  • Yüksek riskli bölgelerde çalışan infaz koruma memurları: Bölge tazminatları ile maaşlar daha da yükselmektedir.

Bu maaşlara ek olarak nöbet ve fazla mesai ücretleri de maaşa dahil edilmektedir.

Atama Süreci

İnfaz koruma memuru olarak atanmak isteyen adaylar, KPSS sınavı sonucunda aldıkları puana göre başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvurular, Adalet Bakanlığı tarafından açılan kadrolar doğrultusunda yapılmakta olup, başvuru süreçleri ve tercih işlemleri ÖSYM tarafından duyurulmaktadır.

Bu bilgiler doğrultusunda, infaz koruma memuru olmak isteyen adaylar, KPSS puanlarını göz önünde bulundurarak kariyer planlamalarını yapabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri