İnstagram açıldı mı? Neden hala açılmadı? Erişim engeli ne zaman kalkar? Giremiyorum

İnstagram yeniden erişime açılırken bazı kullanıcılar platformu henüz kullanamadıkları yönünde araştırmalarda bulunuyor. Detaylar haberimizde?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Meta platformu ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarını kamuoyuna duyurdu. Türkiye'de, 2 Ağustos Cuma günü "katalog suçlar" kapsamında erişime kapatılan Meta'ya ait popüler sosyal medya platformu Instagram, 10 Ağustos Cumartesi günü saat 21:30 itibarıyla yeniden erişime açıldı.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, bu erişim engelinin kaldırılmasının, Meta ile yapılan müzakereler sonucunda sağlanan anlaşmanın bir parçası olduğunu belirtti. Anlaşmanın detaylarına değinen Uraloğlu, Meta'nın Türkiye'deki yasal düzenlemelere ve kamu güvenliği ile ilgili hassasiyetlere uyum sağlamak üzere çeşitli taahhütlerde bulunduğunu ifade etti. Bakan, ayrıca bu sürecin, sosyal medya platformlarının Türkiye'deki kullanıcılarına daha güvenli bir deneyim sunmayı hedefleyen bir çerçevede yürütüldüğünü vurguladı.

Instagram'ın yeniden erişime açılması, kullanıcılar arasında memnuniyetle karşılanırken, Bakanlık yetkilileri, bu tür anlaşmaların dijital ortamda güvenliğin ve düzenin sağlanması adına kritik önem taşıdığını belirtti. Türkiye'nin dijital alandaki regülasyonları, kullanıcı haklarını ve ulusal güvenliği koruma amacıyla daha da güçlendirilmeye devam edecek.

İnstagram açıldı mı? Neden hala açılmadı? Erişim engeli ne zaman kalkar?

İnstagram dün itibarıyla 21.30'da erişime açıldı. Ancak bazı kullanıcılar henüz platformun erişime açılmadığı yönünde şikayetlerini dile getiriyor. Birçok kullanıcı ise aktif olarak hesaplarını kullanmaya başladı bile.

İnstagram'daki erişim sorununun kısa süre içinde tamamen normale dönmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri