Instagram konusunda flaş gelişme! Bakan Uraloğlu görüşme gerçekleştirecek

Erişim engeli getirilen Instagram konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, saat 13.00'te Instagram yetkilileri ile bir araya gelecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlık yetkililerinin bugün Instagram temsilcileri ile görüşeceğini duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Haber61'e yaptığı ziyarette şu ifadeleri kullanmıştı;

"Sosyal mecralar hepimizin yoğun olarak kullandığı platformalar. Elbette kıymetli ama yönetilmesi konusunda belli kanuni düzenlemeler yaptık. Her toplumun değerleri var. Biz de buna yönelik düzenlemeler yaptık.

Sosyal medya platformları Batılı ülkelerin taleplerini karşılamakta çok hassas ancak bize aynı hassasiyet gösterilmiyor. Biz de gerekli kanunlarımız noktasında sosyal mecra platformlarıyla iletişim halindeyiz. Uyulması gereken kuralları biliyorlar, uyulmadığında uyarıyoruz. Son süreçte de İnstagram'ın kapatılması noktasında katalog suçlar dediğimiz; kumar, bahis, cinsel içerikli şeyler, Atatürk'e hakaret, aile yapısının korunması gibi bizim bildirimleri dikkate almadılar. Son defa uyardık ve biz de bu hesabı kapattık. Elbette takipçisiyiz.

Kimseyi mağdur etme düşüncemiz yok. Hassasiyetlerimiz aktarıldı. Onlarda çalışma yapıp dönüş yapacaklar. Hallettik dedikleri an İnstagram'ı açacağız. Burası bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin kurallarına da herkes uymak zorunda. Öyle sanıyorum ki bunu yerine getirecekler. Bizim de bunu uzatma niyetimiz yok. Bir saat içinde bile açabiliriz. Dönüş bekliyoruz."

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri