İnstagram ve Roblox sonrası bir platforma daha engel mi geliyor? Bakan Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Instagram ve Roblox açıklaması geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram ve Roblox platformuna getirilen erişim engeliyle ilgili olarak konuştu.

Bakan Uraloğlu, İnstagram konusunda önemli mesafe alındığını belirterek, " İlerleme kaydettik diyebiliriz. Bir an önce açılsın istiyoruz. Türkiye'de 60 milyona yakın kullanıcıları var" dedi.

"Sansür varsa burada var"

İnstagram platformunun Türkiye'nin hassasiyetlerini göz önüne alması gerektiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, "İnstagram'a erişimi, geçen hafta bugün uyarılarımızı dikkate almadıkları için engelledik. Yasakçı olduğumuz yönünde eleştiriler var. Bu bir şirket. Biz de bir ülkeyiz. Şirketin de ülkenin de kuralları var. Bizim hassasiyetlerimiz var. Kurallarımız ve kanunlarımız var. Bunlara uyulması gerekir. Bilgilendirdik. Şu anda katalog suçlar var. Bunlar noktasında uyarılarımız var. Bir de bildirim yapılmadan kapatılan hesaplar var. Sansür varsa burada var. Gerekçelerini açıklayın diyoruz. İlerleme kaydettik diyebiliriz. Bir an önce açılsın istiyoruz. Türkiye'de 60 milyona yakın kullanıcıları var" dedi.

"İçerik olarak yüzümüzü kızartacak şeyler var"

Roblox platformuna getirilen erişim engeli için de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Diğer taraftan Roblox ile ilgili Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı karar üzerine, BTK gereğini yaptı. Adalet Bakanımız konuyla ilgili detaylı ve güzel bir açıklama yaptı. Torunlarımız var. Bu platformun varlığını, erişim engeli geldikten sonra öğrendim, bilmiyordum. İçerik olarak yüzümüzü kızartacak şeyler var. Bu konuda yetkili olan mahkemelerdir" ifadelerini kullandı.

"İnstagram ve Roblox olayının üst üste gelmesi bir tesadüf"

İnstagram ve Roblox dışında bir başka platforma daha engel gelebileceği yönündeki iddialar için de konuşan Uraloğlu, "Herhangi bir sosyal medya platformuna erişim engeli gelmesi için hazırlığımız yok. Ama görevlerimiz var ve takibimiz var. İnstagram ve Roblox olayının üst üste gelmesi bir tesadüf" dedi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri