İzmir ve Kütahya'da sağanak yağış! Evler ve sokaklar su altında kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İzmir ve Kütahya su baskınları yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İzmir'de başlayan gök gürültülü sağanak yağış, özellikle Konak ve Bayraklı ilçelerinde büyük etkisini gösterdi. Yağış nedeniyle yollar göle döndü, vatandaşlar mağdur oldu. Kütahya'da ise 50 evi su bastı ve kent genelinde olumsuzluklar yaşandı.

İzmir'de Sular Altında Kalan Yollar

Saat 18.00 itibarıyla İzmir'de başlayan sağanak yağış, özellikle Konak ve Bayraklı gibi merkezi ilçelerde etkili oldu. Kentte birçok cadde ve sokak suyla doldu, araç sürücüleri ve yayalar mahsur kaldı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırılsıklam olurken, ulaşımda da aksamalar yaşandı. İzmir genelinde suyla dolan 50'ye yakın evde belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Kütahya'da 50 Evi Su Bastı

Kütahya'da da benzer manzaralar yaşandı. Şehrin en işlek caddelerinden Atatürk Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı ile birlikte il merkezinde birçok sokak yağmur sularının altında kaldı. Caddelerde araç sürücüleri ilerlemekte zorlanırken, Ertuğrul Gazi ve Azerbaycan alt geçitleri ulaşıma kapandı. Kent merkezinde 50'ye yakın evi su basarken, trafik ve belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

"Dikkatli ve Tedbirli Olun" Uyarısı

Meteoroloji İzmir Bölge Müdürü Lütfi Eker, yerel olarak kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara yol açabileceğini belirterek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını söyledi. Özellikle Kavaklıdere, Buca, Kaynaklar, Gökdere ve Kemalpaşa bölgelerinde şiddetli sağanak yağışların görüldüğünü ifade eden Eker, Gümüldür ve Özdere sahil kesimlerinde de dolu riski bulunduğunu vurguladı.

Yağışların Etkisi Devam Ediyor

Yağışların kuzeyden başlayarak körfez üzerine ilerlediğini ve akşam saatlerine kadar devam edebileceğini belirten Eker, halkın ani su baskınları ve olası dolu nedeniyle tedbirli olması gerektiğini hatırlattı. Açık alanlardan uzak durulmasını ve güvenlik önlemlerinin alınmasını tavsiye eden Eker, sağanak yağışların saat 21.00'e kadar etkili olmasının beklendiğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri