Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuruları başlıyor! Başvurusu nasıl yapılır İşte şartlar

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, 23 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında uzman erbaş alımları için başvuru kabul edecek. 2023-2024 KPSS'den 50 ve üzeri puana sahip adaylar başvuruda bulunabilecek. İşte başvuru detayları ve şartları...

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, uzman erbaş alımları için başvurular 23 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Uzman erbaş alımına başvuracak adayların, 1 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. Ayrıca, adayların 2023-2024 KPSS’den en az 50 puan almış olması şartı aranacaktır.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Başvurular, e-Devlet üzerinden PTS (Personel Temin Sistemi) aracılığıyla yapılacaktır. Posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar, e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden biriyle sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlayacaklardır.

Başvuru sırasında, "Profil Bilgileri" bölümünden kimlik, adres ve iletişim bilgileri güncellenmelidir. Güvenlik soruşturmasının sağlıklı yürütülebilmesi için ikamet adresi doğru girilmeli ve değiştirilmemelidir.

Ayrıca, en az bir cep telefonu numarası eklenmeli ve bu numara temin süreci tamamlanana kadar aktif olmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri