KPSS Ortaöğretim puan hesaplama! Sonuçlar ne zaman açıklanacak? Sorgulama ekranı

2024 KPSS Ortaöğretim sınavı, 15 Eylül Pazar günü tek oturumda gerçekleştirildi. KPSS ortaöğretim puanının nasıl hesaplandığı ve sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair tüm detaylar haberimizde.

ÖSYM tarafından düzenlenen 2024 KPSS Ortaöğretim sınavına katılan adaylar, sınav sonrası puanlarını tahmin etmek için doğru ve yanlış cevaplarını kontrol etmeye başladılar.

ÖSYM'nin yayımlayacağı cevap anahtarı ile adaylar, kendi sonuçlarını hesaplamak isteyecek. Peki, KPSS ortaöğretim puan hesaplaması nasıl yapılır ve sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

KPSS Ortaöğretim Puanı Nasıl Hesaplanır?

KPSS Ortaöğretim sınavına katılan adaylar, toplamda 120 soru çözdü: 60 genel yetenek ve 60 genel kültür sorusu. ÖSYM tarafından yayımlanacak cevap anahtarıyla birlikte doğru ve yanlış sayılarınızı kontrol edebilir, puanınızı tahmini olarak hesaplayabilirsiniz. İşte puan hesaplama yöntemi:

Öncelikle, KPSS sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Yani net doğru sayınızı şu formüle göre hesaplayabilirsiniz:

Net Doğru Sayısı = Doğru Sayısı - (Yanlış Sayısı ÷ 4)

Bu şekilde her test için netlerinizi bulduktan sonra, standart puan hesaplaması yapılır. KPSS puanının hesaplanabilmesi için hem genel yetenek hem de genel kültür testlerinden en az 1 ham puan almanız gerekmektedir. Her iki testin ağırlığı eşittir (0,5). Net sayılarınız, ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak standart puanlara dönüştürülür ve KPSS puanınız hesaplanır.

2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS ortaöğretim sonuçlarının 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanması bekleniyor. Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirler.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri