MİT'teki ifade krizinin ardından deprem üstüne deprem yaşanan emniyette görev değişikliği alan bu iki polise dikkat.
Vatan Emniyet'te görev yerleri değiştirilen 9 polis arasında iki isim dikkat çekti. Bunlardan birinin Terörle Mücadele Şubesi'nin dinlemelerden sorumlu Teknik Büro Amiri Murat Çetiner, diğerinin ise 'Gurmanç ve Kürtlerin Kökeni' kitabının yazarı PKK Masası Amiri Ömer Özüyılmaz olduğu ortaya çıktı.
GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLEN 2 İSME DİKKAT
MİT'çilerin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasıyla başlayan krizde, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ve İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan görevden alınarak Ankara'ya gönderilmişti.
Eski İstihbarattan Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ise Ankara Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde görevlendirilmişti.
İstanbul Emniyeti'nde önceki gün ikinci bir deprem yaşandı. 9 polis, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı üzerine İstanbul Valiliği tarafından başka birimlere tayin edildi. Görev yerleri değiştirilenler arasında iki isim dikkat çekti.
Bunlardan birinin İstanbul Terör polisinin en önemli birimi olan ve dinlemeleri yapan Teknik Büro'nun sorumlusu Emniyet Amiri Murat Çetiner olduğu anlaşıldı.
Diğerinin ise PKK Masası'nın amiri Ömer Özüyılmaz olduğu ortaya çıktı. Değişiklikle Murat Çetiner Bilişim Suçları Müdürlüğü'ne, Özüyılmaz ise Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne kaydırıldı. Yerleri değiştirilen polislerin son büyük operasyonu Başakşehir'de bulunan bombalar olmuştu.
Bir mesajdan yola çıkan polisler, Bilim ve Teknik Dergisi'nin ocak ayı sayısına gizlenmiş şifreleri çözerek 7 kilo patlayıcıyı bulmuştu.
DÖRT YIL ÖNCE KALEME ALDI
Ömer Özüyılmaz'ın dört yıl önce kaleme aldığı 'Gurmanç ve Kürtlerin Kökeni' isimli kitap çok konuşulmuştu. Özüyılmaz, Karakutu Yayınları'ndan çıkan kitabında, Kürt oldukları iddia edilen Gurmanc, Guran, Lur ve Kalhur aşiretlerinin dillerinde 'Kürt' diye bir kelime bulunmadığını savunuyor.
Ayrıca, Hz. Nuh'un duasında hangi kavimlerin adı geçiyor? Demirci Kava bir Kürt efsanesi mi? Kürtçe'de kullanılan hangi sözcüklerin kökeni eski Türkçe'ye dayanıyor?
Bugün Kürt illeri olarak kabul edilen ama tarihte farklı kimlikleriyle öne çıkan şehirler hangileri? Ermeni, Gürcü, Süryani, Arap, İran ve Bizans kaynaklarında Kürtler diye bir kavimden bahsediliyor mu?
Hangi Kürt aşiretleri Türk kökenli? Tarihte, Kürt adından bahseden eserler hangileridir? Türk efsanelerinde ve Hunlara ait coğrafyalarda adı geçen bir Kürt boyu var mı? gibi sorulara cevap arıyor.