Kuzeyde Çile Güneyde Keyif

Kuzeyinde etkili olan sağanak yağış birçok kentte yaşamı olumsuz etkilerken, güneydeki tatilciler, yaz mevsiminin keyfini sürmeye devam etti.Türkiye'nin hemen hemen her yerinde hava sıcaklıkları 6 ila 8 derece azaldı, sağanak yağış birçok kentte günlük ya

Kuzeyinde etkili olan sağanak yağış birçok kentte yaşamı olumsuz etkilerken, güneydeki tatilciler, yaz mevsiminin keyfini sürmeye devam etti.

Türkiye'nin hemen hemen her yerinde hava sıcaklıkları 6 ila 8 derece azaldı, sağanak yağış birçok kentte günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Düzce ve Zonguldak'ta yağışlar, sellere ve büyük maddi zararlara yol açtı. Ülkenin güneyinde ise bambaşka manzaralar yaşandı. Yaz mevsiminin sürdüğü sahil beldelerinden biri olan Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde hava sıcaklığı 32, deniz suyu sıcaklığı ise 27 dereceye kadar ulaştı. Güzel havayı değerlendirmek isteyen tatilciler, sahillere akın etti. Yabancı turistlerin çoğunlukta olduğu Marmaris sahilleri, 7'den 70'e tüm tatilcilere yine keyifli anlar yaşattı. İçmeler plajında yaptığı şakalar ve söylediği şarkılarla arkadaşlarını kahkahaya boğan 62 yaşındaki İngiliz turist Terry Sepencer, ülkesinde havaların soğuduğunu belirterek, “Eylül ayında böylesine sıcaklığın yaşanması çok ilginç. Ama ben ülkemde olsaydım üşüyecektim. Burada güneşin ve denizin tadını çıkarıyorum. Burada hava güzel” diye konuştu.

5 yaşındaki küçük İngiliz Megane Creen de “İyi ki buradayız ve tatil yapıyoruz” dedi. Rus turist Olga İvanova yaşadığı kent Moskova'da hava sıcaklığının 15 derece civarında olduğunu belirtip, Marmaris ve Türkiye'nin doğasına övgüler yağdırdı.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, onbinlerce turistin güneşlenerek ya da denize girerek tatilin tadını çıkardığı ilçenin yarından itibaren yağışlı havanın etkisine girmesini beklediklerini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri