KYK burs başvurusu ne zaman başlıyor? Başladı mı? Nereden ve nasıl yapılır? Durum belgesi sorgulama

KYK burs başvuru tarihleri araştırma konusu. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.

2024-2025 dönemi KYK yurt başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte gözler burs ve kredi başvurularına çevrildi. KYK burs ve kredi başvuruları, tarihlerin duyurulmasının ardından online olarak gerçekleştirilecek. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuru tarihleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Geçtiğimiz dönemde yurt başvurularının tamamlanmasının ardından, şimdi burs başvuruları bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği burs ve kredi başvuruları, geçen yıl 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da, ÖSYM'nin yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim ayı içinde başvuruların açılması öngörülüyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs ve kredi başvuruları, her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin, PTT şubelerinden şifre alması veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza gibi alternatif yöntemlerle giriş yapması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri