KYK burs sonuçları açıklandı mı? Burs ve kredi sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Binlerce üniversite öğrencisi 8-13 Ekim tarihleri arasında KYK burs ve kredi başvurusunda bulundu. Peki, 2024 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla burs ve kredi imkanı sunuyor. Bu yılki başvurular 8-13 Ekim tarihleri arasında tamamlandı ve sonuçların açıklanması merakla bekleniyor.

Binlerce öğrenci, "KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor. KYK burs ve kredi başvuru sonuçları, GSB tarafından yapılacak duyurunun ardından e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Peki, 2024 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Bugün açıklanır mı?

Geçtiğimiz yıl burs başvuruları 12-19 Ekim tarihleri arasında alınmış ve sonuçlar 13 Kasım’da ilan edilmişti. Bu bilgiler ışığında, 2024 KYK burs sonuçlarının kasım ayının ikinci haftasında açıklanması öngörülüyor.

KYK Burs Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları, e-Devlet ekranı üzerinden kolaylıkla sorgulanabilir. Öğrenciler, başvuru sonuçlarına https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama adresi üzerinden ulaşabilirler. Burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrencilerin, e-Devlet’ten taahhütnamelerini onaylamaları gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri