KYK GSB burs kredi başvurusu ücretli mi? Başvuru ücreti ne kadar?

KYK burs başvuruları başladı. Başvuru yapacak adaylar, KYK bursuna dair araştırmalarda bulunuyor. Detaylar haberimizde.

2024 2025 KYK burs başvurusu başladı. Adaylar başvuruların nasıl yapılacağı başta olmak üzere birçok konuya dair araştırmalarda bulunuyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu.

KYK burs başvurusu ne zaman?

KYK burs başvuruları bugün (8 Ekim) başladı. Son başvuru tarihi ise 13 Ekim 23.59 olarak belirlendi.

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl belirlenen tarihlerde e-Devlet platformu üzerinden yapılmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, PTT şubelerinden şifre alabilir ya da internet bankacılığı, elektronik imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı gibi diğer e-Devlet giriş yöntemlerini kullanabilirler. Başvuru sırasında öğrencilerden, ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına dair bilgiler talep edilir. Bu bilgiler, ilgili kamu kurumlarından alınan verilerle doğrulanarak değerlendirilir. Sonuçta, bütçeye uygun olan öğrencilere burs, diğer öğrencilere ise kredi imkânı sağlanır.

KYK burs-kredi ne kadar 2024-2025

2024-25 KYK burs ve kredi ücretleri şimdilik açıklanmadı. Fakat en son KYK burs ücretleri 1250 TL'den 2000 liraya, yüksek lisans için 2500 TL'den 4000 liraya, doktora öğrencileri için 3750 TL'den 6000 liraya çıkarılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri