KYK ilk kayıt ücreti nedir? Nereden ve nasıl ödenir? Ücreti ne kadar?

KYK ek yurt sonuçlarının belli olmasının ardından birçok öğrenci araştırmalarda bulunuyor. Detaylar haberimizde.

Üniversitelerin ek kontenjanlarıyla bölümlere yerleşen öğrenciler için yapılan KYK ek yurt başvuru sonuçları 11 Ekim Cuma günü açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), KYK yurtları için ek yerleştirme sonuçlarına dair yazılı bir açıklama yayınladı.

KYK ek yurt başvuru sonuçları, e-Devlet sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

SONUÇLAR DUYURULDU

GSB'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "Sevgili Gençler, GSB Yurtları Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı! Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yatay geçiş, dikey geçiş, yüksek lisans, doktora, ek kontenjan ve özel yetenekle yerleşen öğrenciler için sonuçlar e-Devlet üzerinden ilan edildi. Öğrenciler, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak sonuçlara ulaşabilirler.

İLK KAYIT ÜCRETİ HAKKINDA BİLGİ

Yedek listeden yurt hakkı kazanan öğrenciler, ilk kayıt ücretini ödedikten sonra hemen yurtta kalmaya başlayabilirler. Ancak kalamayacak durumda olan öğrenciler, yurt müdürlüğünden izin almak zorundadır.

Yurda ilk kez yerleşen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete "ilk kayıt ücreti" denir. Bu ücret, gün bazında yatak bedeli ve güvence bedelini içerir. Ödenecek tutar, öğrencinin yerleştirildiği yurt ve yerleştirme tarihine göre değişiklik gösterir. İlgili banka ATM'lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında bu tutar otomatik olarak görüntülenebilir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri