Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, 17 Aralık operasyonuna dikkat çekmek için evinin terasından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ayakkabı kutusu gösteren 47 yaşındaki Nurhan Gül'ün eylemi, savcılık tarafından ifade özgürlüğü olarak değerlendirilip, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
Yıllarca kreş işletip, çeşitli işlerde çalıştıktan sonra emekli olan iki çocuk annesi Nurhan Gül, geçen 29 Aralık'ta Milli Egemenlik Meydanı'ndaki mitingde Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında evinin terasından ayakkabı kutusu gösterdi. Bunun üzerine Başbakan'ın yakın korumaları ve polisler tarafından gözaltına alınan Gül, polis merkezine götürülüp, ifadesi alındıktan 4 saat sonra serbest bırakıldı. Hakkında soruşturma başlatılan Gül'ün ifadesine başvuruldu. Savcılık, Gül'ün ifadesi, mevcut deliller ve kamera görüntülerini dikkate alarak, Nurhan Gül'ün eyleminin gösteri ve ifade özgürlüğüne aykırı bir davranış olmadığı kanaatine vararak kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
Kararda ayrıca, Gül'ün evine izinsiz girilerek arama yapılması nedeniyle 'konut dokunulmazlığının ihlal edilmesi' ve diğer iddialar ile ilgili kamu görevlileri hakkında kadının şikayetiyle ilgili incelemenin ise sürdüğü belirtildi.
CHP'DEN MECLİS ÜYESİ OLDU
Savcılığının kovuşturmaya yer olmadığı kararıyla haklılığının onaylandığını belirten Nurhan Gül, "Eylemi yaptığım gün hiçbir partiye üye olmadığımı söyledim. Bana bu aşamada sahip çıkan CHP'ye kaydımı yaptırdım. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Belediye meclis üyesi olmak için eğilim yoklamasına katıldım. Üyelerin teveccühü ile 40 kişi arasında 20'nci sırada bulunuyorum. Mücadelem bundan sonra CHP saflarında devam edecek" dedi.
50 yaşındaki avukat Erkan Gül de eşinin ayakkabı kutulu eyleminde suç unsuru olmadığının savcılığın kararıyla da ortaya çıktığı söyledi.