Mayın tasarısı kabul edildi

Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesini öngören kanun tasarısı, muhalefetin engeli nedeniyle yaklaşık bir ay süren görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu'nda 91 red oyuna karşılık 255 oyla kabul edildi. Yasa ile Türkiye-Suriye sınırının 510

Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesini öngören kanun tasarısı, muhalefetin engeli nedeniyle yaklaşık bir ay süren görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu'nda 91 red oyuna karşılık 255 oyla kabul edildi.

Yasa ile Türkiye-Suriye sınırının 510 kilometrelik bölümünde bulunan antipersonel, anti-tank mayınları ile patlamamış mühimmat temizlenerek tarımsal kullanıma açılacak. Mayın temizleme işini öncelikle Maliye değil, Milli Savunma Bakanlığı yaptıracak.

Mayın temizleme bu usülle olmazsa, Maliye Bakanlığı hizmet satın alacak. Bu ikisinin yapılamaması halinde, mayınlı alanlar, tarımsal faaliyetlerde kullandırılması karşılığında ihale edilecek. CHP yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi planlıyor.

Askerler görüşmelere katıldı

Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin tasarının dünkü görüşmelerine askerler ilk kez katıldı. AK Parti Grubu'nun, Genelkurmay Başkanlığı'nın önerdiği Suriye sınırındaki mayınların, Nato Namsa aracılığıyla temizletilmesi önerisini tasarıya koyması üzerine, şimdiye kadar tasarının görüşmelerine gelmeyen askeri temsilciler, dün ilk kez Genel Kurul'da komisyon sıralarında yerlerini aldılar.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri