MEB yeni genelgeyi yayımladı! İşte yapılan flaş değişiklikler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yapılacak işlemlere ilişkin yeni bir genelge yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yapılacak işlemlere ilişkin yeni bir genelge yayımladı. Genelge, 14 Ağustos 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla duyuruldu. İşte detaylar...

Sınav Saatleri İlkokullarda Kaldırıldı Mı?

İlkokullarda sınav saatleri uygulaması kaldırıldı. Öğrencilere çoktan seçmeli soruların yer aldığı kısa süreli sınavlar yapılmayacak. Bunun yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenerek öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimleri sürekli takip edilecek.

Öğretmenlerin Yer Değişikliği Ne Zaman Yapılacak?

Öğretmenlerin mazeret ve isteğe bağlı yer değişikliği işlemleri Ağustos ayında gerçekleştirilecek. Ayrıca, kurul ve zümre toplantıları için gerekli tüm hazırlıklar titizlikle yürütülecek.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Uygulamaya Konuluyor Mu ?

2024-2025 eğitim öğretim yılında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde uygulanacak. Eğitici eğitimleri, öğretmen eğitimleri, ders kitapları ve öğretim materyalleri gibi konular bu model kapsamında yürütülecek.

Okullarda Kayıt Parası Alınacak Mı?

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesinde açılacak ortaokullar, okulun fiziki şartları ile bölgenin ihtiyaçlarına göre planlanacak. Öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu ücret alınmayacak.

Sınıf Annesi Uygulamasına Son Verildi Mi?

Eğitim öğretim kurumlarında sınıf annesi gibi uygulamalara izin verilmeyecek. Ayrıca, ücretsiz dağıtılan kaynaklar dışındaki materyallerin okullarda reklam ve tanıtımı yapılmayacak.

Öğrencilerin Dijital Kullanımı
Öğrencilerin dijital imkanlardan doğru şekilde yararlanması için rehberlik çalışmaları yapılacak. Öğrencilerin sınıf içinde cep telefonu bulundurmamaları uygulamasına devam edilecek.

Okullarda Afet Bölgesinde Eğitim Devam Ediyor Mu?

Afet bölgesindeki illerde eğitim gören öğrencilerin eğitime erişimleri için ülke genelindeki okullara nakil komisyonlarınca yerleştirilmeleri uygulamasına bu yıl da devam edilecek.

Okullarda Öğrenci Beceri Atölyeleri Olacak Mı?

Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan Zanaat Atölyeleri, ortaokullarda tanıtılacak ve ders dışı saatlerde öğrencilerin atölye faaliyetlerine katılımı teşvik edilecek.

Okullarda Kayıt Parası Alınacak Mı?

Öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu ücret alınmayacak. İl Milli Eğitim Müdürlüklerince öğretmenlerin görev yaptığı ilçelerde, başka bir ilçede yer alan eğitim kurumlarına zorunlu bir mazereti olmaksızın görevlendirme yapılmayacak.

Okullarda Öğrenci Değerlendirme Süreçleri Nasıl Olacak?

Öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimleri sürekli takip edilerek dersin içeriğine uygun değerlendirme araçları kullanılacak. Öğrencilere eksik veya yanlış öğrenmeleri konusunda geri bildirim verilecek ve öğrenme/öğretme süreçleri bu doğrultuda yönetilecek.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri