Merkez Bankası Ekim Ayı Faiz Kararını Ne Zaman Açıklayacak?

TCMB'nin faizleri sabit tutup tutmayacağı ya da indirime gidip gitmeyeceği büyük bir merak konusu oldu. Peki "Merkez Bankası Ekim Ayı Faiz Kararını Ne Zaman Açıklayacak?" İşte tüm detaylar...

2024 yılı Ekim ayına girerken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın açıklayacağı faiz kararı, finansal piyasaların merakla beklediği en önemli konular arasında yer alıyor. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında yapılacak ve bu toplantıda alınacak faiz kararı, ekonomide önemli bir yön belirleyici olacak.

Küresel enflasyonla mücadelede sona yaklaşıldığı görüşleri güç kazanırken, geçtiğimiz eylül ayında faizi sabit tutan TCMB'nin ekim ayında ne yapacağı piyasalarda büyük bir soru işareti. Özellikle FED'in 50 baz puan faiz indirimi yapmasının ardından, TCMB'nin faizleri sabit tutup tutmayacağı ya da indirime gidip gitmeyeceği büyük bir merak konusu oldu.

Merkez Bankası Ekim Ayı Faiz Kararını Ne Zaman Açıklayacak?

Ekim 2024 TCMB faiz kararı, 17 Ekim Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak ve piyasa beklentileri bu tarihte netlik kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri