Milyonlarca emeklinin beklediği kanun kabul edildi!

En düşük emekli aylığının 12.500 lira olmasını öngören kanun teklifi, TBMM'de kabul edildi.

En düşük emekli aylığının 12.500 lira olmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu yasa, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yaklaşık 3 milyon 703 bin emeklinin zam farklarını ağustos ayının başında alması bekleniyor.

Zam Farkları Ağustos Başında Ödenecek

TBMM'den geçen yasa, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Yaklaşık 3 milyon 703 bin emeklinin zam farkları, ağustos ayının başında hesaplarına yatırılacak.

1 Temmuz'dan İtibaren Geçerli

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, fark ödemelerinin önemine değinerek, "Farkın ne zaman yatması önemli değil. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğu için ağustos ayının başında maaşlarını alacaklar. Emekliler, 1 Ağustos'ta 12.500 yerine 17.500 lira alacaklar. Temmuz ayında farkları almayı beklemiyorum, çünkü farklar oldukça yüksek olacak," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguladı. Erdoğan, "Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımları atmak için çalıştığını belirtti. Erdoğan, "Engelleri aşmayı kendimize şiar edinmiş bir iktidar olarak sürekli tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak için yeni yol haritaları oluşturuyoruz," ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri