MSB 25 bin uzman erbaş alımı yapacak! İşte detaylar...

MSB 25 bin uzman erbaş alımı yapacak! İşte detaylar...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 yılı için 25 bin uzman erbaş alımı yapacağını açıkladı. Bu kapsamda, başvuru süreci ve şartlarına ilişkin tüm detaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlandı. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleşecek. İşte, MSB 25 bin uzman erbaş alımı hakkında merak edilen tüm detaylar...

MSB Uzman Erbaş Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları

Başvuru Tarihleri: 2024/2 Dönem Uzman Erbaş Temini için başvurular, 3 Haziran 2024 saat 11.00'dan itibaren başlayacak ve 30 Haziran 2024 saat 23.59'a kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını e-Devlet ekranı üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Başvuru Şartları:

  • T.C. vatandaşı olmak
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak
  • 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1998 ve sonrası doğumlular başvurabilir)
  • Askerlik hizmetini tamamlamış veya muaf olmak
  • Askeri okuldan ilişiği kesilmemiş olmak
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak
  • Fiziki yeterlilik ve sağlık şartlarını taşımak

Başvuru Kılavuzu ve Detaylar

MSB, yayımladığı 2024/2 Dönem Uzman Erbaş Temini Başvuru Kılavuzu ile adaylara tüm detayları sunmuştur. Başvuru kılavuzuna ÖSYM'nin resmi internet sitesinden veya e-Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz. Kılavuzda, başvuru süreci, istenilen belgeler ve diğer önemli bilgiler yer almaktadır.

Başvuru Kılavuzuna Ulaşmak İçin Tıklayınız
Başvuru Ekranına Ulaşmak İçin Tıklayınız

Başvuruların Geçersiz Sayılma Durumları

  • Başvuru şartlarını taşımayan adayların başvuruları hangi aşamada olursa olsun geçersiz sayılacaktır.
  • Evraklarının eksik veya yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  • Görevdeyken başvuru yapan sözleşmeli erbaş ve erlerden, değerlendirme aşamaları devam ederken 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu 4’üncü maddesi gereği 7’nci hizmet yılını dolduranların adaylıkları sonlandırılacaktır.

Uzman Erbaş Temin Faaliyetleri

Uzman erbaş temin faaliyetleri, MSB tarafından belirlenen kontenjan dahilinde "piyade, tank, topçu, hava savunma, istihkam, muhabere, ulaştırma, bakım, ikmal, mühimmat, sıhhiye ve veteriner" sınıflarında gerçekleştirilecektir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri