Kırmızı ve gri kategoride aranan hainler etkisiz hale geldi

Kırmızı kategoride aranan Sözde Amed Eyalet Sorumlusu Hebun Piro Amed adlı Zırav Taş ve gri kategoride aranan Botan adlı Fehmi Başkurt etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında "Gürz-14" operasyonunun başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı'nın koordinesinde yürütülen operasyona, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde Jandarma ATAK taarruz helikopterleri, J-SİHA, Jandarma Özel Harekat (JÖH), jandarma komando timleri ve güvenlik korucuları katıldı.

Operasyonda, biri kırmızı, diğeri gri kategoride aranan iki terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Bu teröristlerin daha önce 3 güvenlik görevlisi ve 5 sivil vatandaşın şehit olduğu, 4 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı toplam 6 eyleme katıldıkları tespit edildi.

MİLLETİMİZİN DUASI SİZLERLE

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri bir bir kazıyıp atacağız.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, asla kalmayacak. Kahraman jandarmamızı ve güvenlik korucularımızı tebrik ediyorum.

Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri