Muhammed Furkan Özbek Kimdir? Nereli ve Kaç yaşında?

Milli halterci Muhammed Furkan Özbek Kimdir? Nereli ve Kaç yaşında?

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'yi halter branşında temsil eden "Muhammed Furkan Özbek Kimdir? Nereli ve Kaç yaşında? İşte kariyerine ve hayatına dair tüm detaylar...

Muhammed Furkan Özbek Kimdir?

Türk halterci Muhammed Furkan Özbek, başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 4 Ocak 2001 doğumlu sporcu, 73 kg kategorisinde yarışarak Türkiye'yi uluslararası platformlarda temsil ediyor. Özbek, 2021 Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak adını duyurdu.

Kariyer Başlangıcı ve İlk Başarıları

Muhammed Furkan Özbek, 2018 yılında İtalya'nın San Donato Milanese kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Halter Şampiyonası'nda 69 kg kategorisinde altın madalya kazandı. Bu başarı, genç sporcunun uluslararası arenadaki ilk büyük çıkışı oldu.

Gençler Dünya Şampiyonluğu ve Olimpiyatlar

2021 yılında Özbek, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonası'nda 67 kg kategorisinde yarışarak 2 altın ve 1 gümüş madalya elde etti. Koparmada 141 kilo ile altın, silkmede 176 kilo ile gümüş, toplamda ise 317 kilo ile altın madalya kazanarak gençler dünya şampiyonu unvanını aldı. Bu başarı, ona 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkı sağladı.

Avrupa Şampiyonası'nda Çifte Altın

2021 Avrupa Halter Şampiyonası, Özbek'in başarısını perçinlediği bir diğer önemli organizasyon oldu. Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen şampiyonada, 67 kg kategorisinde koparmada 145 kilo ile bronz, silkmede 178 ve toplamda 323 kiloluk dereceleriyle iki altın madalya kazandı.

Son Başarılar

Muhammed Furkan Özbek, 2022 yılında Arnavutluk'un Tiran kentinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda da başarılarını sürdürdü. 67 kg kategorisinde koparmada 149 kilo ile bronz, silkmede 190 kilo ve toplamda 339 kiloluk dereceleriyle iki altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda da 73 kg kategorisinde yarışan Özbek, koparmada 145 kilo ile beşinci olurken, silkmede 184 kilo kaldırarak gümüş madalya kazandı.

Muhammed Furkan Özbek, genç yaşına rağmen elde ettiği başarılarla Türk halterinin gururu olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri